Van’da Meme Radyoloji Ünitesi açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde ‘Meme Radyoloji Ünitesi’nin açılışı yapıldı

SAĞLIK 5.11.2022 10:12:00 0
Van’da Meme Radyoloji Ünitesi açıldı
Tarih: 05.11.2022 10:16

 

. Meme Radyoloji Ünitesi, meme kanseri hastalarının hem cihazlar hem de fiziki koşullar açısından konforlu bir tedavi süreci geçirmelerine olanak tanıyacak.

Yüksek teknoloji özellikli mamografi cihazını hizmet bünyesine katan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, Van’ın ve bölgesinin öncü sağlık kuruluşları arasındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Meme Radyoloji Ünitesi’nin açılışına katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hizmetlerinden dolayı Dursun Odabaş Tıp Merkezi çalışanlarına teşekkür etti. Rektör Şevli konuşmasında, “Hastanemizdeki tüm sağlık çalışanlarımız tüm imkânlar dâhilinde en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyor. Gerek hastalarımıza konforlu bir tedavi süreci sağlamak gerekse doktorlarımıza daha verimli bir çalışma ortamı kazandırmak için son teknoloji özelliklerini barındıran mamografi cihazı alımı gerçekleştirdik” dedi.

Van’da Meme Radyoloji Ünitesi açıldı

Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kazandırılan yüksek teknolojili Meme Radyolojisi Tanı Ünitesi ile Van’a büyük bir hizmet sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Şevli, esneyebilir plaka ile işlem süresince daha az acı hissettiren ve bu zamana kadar erişilebilir en yüksek görüntü kalitesi, en az radyasyon ile kesin sonuç, sentetik imaj opsiyonu ile ikinci kez radyasyona maruz kalmadan 20 tarama görüntüsü, işleme biyopsi ve tomo-biyopsi ile tomosentez biyopsi imkânı sunan ünitenin Van ve çevre illerdeki tek tıbbi cihaz olduğunu vurguladı.

Meme kanseri vakalarında erken teşhis ve tanının önemine değinen Rektör Şevli, “Hastalarımızın başka şehirlere gitmesine ihtiyaç duymadan tüm tetkik ve işlemlerin yapılmasını sağlayan biyopsi ve kontrast ultrason özellikleri de barındıran üst teknoloji bir mamografi cihazı kazandırdığımız için mutluyuz. Hastalarımızın meme kanseri ile ilgili tüm işlemlerinin yapılacağı ünitenin hayırlı olmasını ve tüm hastalarımıza şifa kapısını açmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden ise, böyle bir cihazın ve ünitenin hastaneye kazandırılmasını sağlayan başta Rektör Hamdullah Şevli olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla’ya teşekkür etti.

İliklerden, hastanın kendi isteği dışında başka bir hastaneye ve şehre gitmesine ihtiyaç duymadan tedavi edilmesinin hastalar için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nurşen Toprak ise, “Bize mamografi biyopsisi yapma imkânı tanıması bu cihazı oldukça önemli kılmaktadır. Mamografi cihazı ile ilgili bir diğer husus ise Türkiye’de çok az sayıdaki cihazın sahip olduğu hastanın yan bölgesinden biyopsi alınma özelliği de taşımasıdır. Hasta açısından büyük konfor sağlayan, hastanın hastanedeki başka birime gitmesine gerek kalmaksızın meme kanseri ile ilgili tüm tetkikleri yapabildiğimiz bu ünite için destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Meme Radyoloji Ünitesi’nin açılışına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla ile birçok sağlık çalışanı ve personel katıldı.

Van Bölge Gazetesi