Van'da İlaç Kapsüllerinde Akılalmaz Yöntem

Jandarmadan Başkale’de Akılalmaz Operasyon! Sentetik uyuşturucu bonzainin, ilacın içine saklanma yöntemi Van Başkale’de deşifre edildi.

VAN 20.11.2025 11:49:00 0
Van
Tarih: 20.11.2025 11:51 Güncelleme: 20.11.2025 11:51

Van Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen kapsamlı çalışmalarda, sentetik uyuşturucu bonzainin 460 adet ilaç kapsülünün içine yerleştirildiği tespit edildi. Bu yöntem, uyuşturucu tacirlerinin sınır tanımayan gizleme çabalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Van Başkale bonzai operasyonu, bölgedeki uyuşturucu şebekelerine önemli bir darbe vurdu.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Başkale Komando Tabur Komutanlığı ve Başkale İlçe Jandarma Komutanlığınca müşterek yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Başkale ilçesinde Albayrak Mahallesi mevkiinde icra edilen operasyon neticesinde 460 adet hap kapsülün içerisine gizlenmiş 171 gram bonzai ele geçirilerek, muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli G.M. (18) ve R.F. (24) hakkında adli işlem yapılmıştır" denildi.