Van'da Düğün Sezonu Alarmı: Gençlerin Evlilik Hayalleri Bütçe Duvarına Çarpıyor!

Van'da Düğün Sezonu Alarmı: Gençlerin Evlilik Hayalleri Bütçe Duvarına Çarpıyor!

VAN 15.04.2024 19:22:00 0
Van
Tarih: 15.04.2024 19:26

 

Düğün sezonunun başlaması acı gerçeği ortaya çıkardı. Yüksek maliyetler gençlerin evlilik hayallerini bıçak gibi kesiyor.

Yüksek maliyetler düğün yapmak isteyen gençlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmenin önünde büyük engel oluşturuyor.

EV EŞYASI PAHALILIĞI GENÇLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Ramazan Bayramı'nın ardından Van'da düğün sezonu açılmış bulunuyor. Genç çiftlerin evlenme hayalleri, yükselen ev eşyası fiyatları karşısında zorlu bir sınava dönüşmüş durumda. Van'da her geçen yıl artan düğün maliyetleri, beyaz eşyadan mobilyaya, salon tutarı gibi tüm kalemlerdeki fiyat artışlarıyla gençlerin ve ailelerin bütçelerini zorluyor.

SALON KİRALARI DUDAK UÇUKLATIYOR

Evlenmeye hazırlanan çiftler düğün mekânları için araştırmalarına başlasa da, salon fiyatlarında 150 bin liradan başlayan fiyatlar gençler için ayrı bir yük haline geliyor. Mobilya ve beyaz eşya alanındaki fiyat artışının yanı sıra salon kiraları da cep yakıyor. Sezona göre değişen salon fiyatlarının, özellikle yaz aylarında daha da artarak çiftler için mali yükü daha da ağırlaştırması bekleniyor.

EV KİRALARI VE SATIŞ FİYATLARI DÜĞÜN MALİYETLERİNİ ARTIRIYOR

Yıllık düğün bütçesi artış gösterirken, ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlerin karşı karşıya kaldıkları kira ve ev satış fiyatları da dikkat çekiyor. Bu durum, evlenmek isteyen gençlerin bütçelerini daha da sıkıştırıyor ve birçok çiftin evlenme planlarını ertelemelerine sebep oluyor.

ALTIN VE TAKI FİYATLARINA AĞIR YÜK

Van'da uzun yıllardır kuyumculuk yapan esnafın dile getirdiği üzere, altın ve diğer takı maliyetleri astronomik rakamlara ulaşıyor. Bir düğünde alınacak takılar için en az 600 bin TL gibi bir bütçe gerektiği, bu rakamın çoğu aileyi zorladığı ifade ediliyor. Evlenmek isteyen gençler için büyük yük olan takı ve altın fiyatları, evlilik hazırlıklarında en stresli konuların başında geliyor.

VANLI GENÇLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Durum karşısında endişelerini dile getiren gençler, her geçen gün maliyetlerin altında daha fazla ezildiklerini vurguluyorlar. Düğün yapmayı planlayan gençler, yetkililerden destek bekliyor ve ev sahiplerinin vicdani duruş sergilemelerini talep ediyor. Aşırı artan düğün maliyetleri, Van'daki gençlerin evliliklerini ertelemelerine hatta vazgeçmelerine neden oluyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi