Van’da yeni bir otel açılıyor...

Geçtiğimiz yıldan bu yana tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsten dolayı Van'da da bazı oteller kapanırken, böyle bir dönemde kent turizmine hizmet verecek olan yeni bir butik otel açılıyor. Nisan ayı içerisinde h

VAN 30.03.2021 09:07:28 0
Van’da yeni bir otel açılıyor...
Tarih: 01.01.0001 00:00

İş adamları Suat, Muzaffer ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İhsan Rua kardeşler tarafından, Van'a 40 odalı ve 145 yatak kapasiteli, teras, lobi bar, cafe ve toplantı salonunun yer aldığı modern bir butik otel kazandırıldı. Açılış öncesi gazetecilerle bir araya gelen Rua kardeşler, turizm alanında  kentte kazandırdıkları otele ilişkin bilgiler verdi.
Rua World Otelde düzenlenen toplantıya iş adamları Suat, Muzaffer ve İhsan Rua kardeşler, Otel Müdürü Himet Çakır ve gazeteciler katıldı. Resmi açılışın Nisan ayında yapılması planlanan Rua World Otel, kent turizmine hizmet verecek.
Yapılan toplantıda kentte kazandırdıkları yatırımla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Rua kardeşlerden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Doktor İhsan Rua: “Otelimizde Van'da olmayan bir konsepti oluşturmaya çalışıyoruz. Van'da 4-5 yıldızlı oteller var fakat böyle elle tutulur güzel bir butik otel yoktur. Şuanda 3 yıldız konseptini tamamlamış bulunuyoruz. Ama amacımız butik olarak hizmet vermektir. Butik otel tarzında çalışmayı planlıyoruz. Tabi bu Turizm Bakanlığı'nın değerlendirmesi sonucu ortaya çıkacak bir sonuçtur. Hazırlıklarımızı ve alt yapımızı buna göre oluşturduk. Şuanda otelimizde 14 kişi istihdam ediyoruz. İleride hizmet akışına göre de bu sayısının artmasını diliyoruz” dedi.

"VAN'A YAKIŞIR BİR TESİS İÇİN KOLLARI SIVADIK"

Otel tanıtım toplantısında gazetecilere bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Doktor İhsan Rua, şöyle konuştu: "Memleketimizde bazı eksiklikleri tespit ettik. Bu kapsamda Van'a yakışır bir tesis kazandırmak için kolları sıvadık. Sonuçta da bu tesisi vücuda getirdik. Güzel bir otel yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah hayırlısıyla güzel hizmetlere vesile olur. Gençlerimize bir ekmek kapısı olur. Bu dönemde riskli bir karar aldık. Fakat bazı şeylerde risk almak gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda yaptığınız işin kalitesi ile konjonktürel olarak davranmamanız ve uzun vadeli olarak düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu anlamda konjonktürel olarak düşünmedik. Uzun vadede, işin kalitesi ile kendimizi ispat edip, ne olursa olsun ayakta durmanın peşinde olacağız. Otelimiz 40 odalı ve 145 yatak kapasitelidir. Teras ve lobi bar olarak kullanım alanları, toplantı salonları var. Yakında hizmete sokacağımız bir fitness salonumuz var. Otelimizde Van'da olmayan bir konsepti oluşturmaya çalışıyoruz. Van'da 4-5 yıldızlı oteller var fakat böyle elle tutulur güzel bir butik otel yoktur. Şuanda 3 yıldız konseptini tamamlamış bulunuyoruz. Ama amacımız butik olarak hizmet vermektir. Butik otel tarzında çalışmayı planlıyoruz. Tabi bu Turizm Bakanlığı'nın değerlendirmesi sonucu ortaya çıkacak bir sonuçtur. Hazırlıklarımızı ve alt yapımızı buna göre oluşturduk. Şuanda otelimizde 14 kişi istihdam ediyoruz. İleride hizmet akışına göre de bu sayısının artmasını diliyoruz. Bizim şuandaki hedef kitlemiz daha çok konsept olarak yüksek kalite talep eden müşteriler ve yerel müşteriler. Ağırlıklı olarak onlarla çalışmayı planlıyoruz."
 

“ALTIN DOLU BİR KASANIN ÜZERİNDE DURUP...”

Van’ın sahip olduğu turizm potansiyeline de değinen Dr. Rua, ancak bunun yeteri kadar değerlendirilemediğini söyledi. Van'daki turizm potansiyelinin değerlendirilmemesinin acısını yaşadığını kaydeden İhsan Rua; "Biz Van halkı olarak altın dolusu bir sandığın üzerinde durup, açlık çeken bir insana benziyoruz. Van'da öyle bir potansiyel var ki, Van'ın ikinci bir Antalya olmaması için bir sebep yok. Çünkü alt yapıya baktığımız zaman Van'da dalış turizmi, dağcılık turizmi, kültür turizmi, yaz turizmi ve kış turizmi olmak üzere birçok dalda ilerleyebileceğimiz alt yapı var. Burada bir dalış turizmi yapıldığı zaman, ciddi anlamda bir potansiyel oluşur. Biz sadece İran'dan gelen misafirlere yönelik düşünürsek, insanların istikrarlı bir gidişat sergilemesini engellersiniz. Ancak altyapıyı ve çeşitliliği arttırdığınız zaman ve bu çeşitlilik üzerinden yürüdüğünüz zaman hem yatırımcılar riske girmemiş olur, hem de daha fazla iş olanağı elde edilmiş olur. Hem turist sayısı ve gelir artmış olur. Van pastadan ne kadar büyük bir pay alabilirse, o kadar daha iyi bir yere gelir diye düşünüyorum. Van'da alt yapının çok iyi değerlendirildiğini düşünmüyorum, Van bunu hak etmiyor. Van'ın alt yapısı, turizmi bulunduğu konumu hak etmiyor. Van daha önce Urartu gibi bir medeniyete başkentlik yapmış bir şehirdir. Buradaki arkeolojik alt yapı, turisttik alt yapı, alışveriş turizmine yönelik alt yapıyı birlikte değerlendirdiğiniz zaman çok ciddi bir potansiyel patlaması yapacağını düşünüyorum. Bunun düzgün ve sağlıklı değerlendirilmesi lazım" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından otel, gazeteciler tarafından gezildi.

EN SIKINTILI KESİMLERDEN BİRİ
Pandemiden dolayı en sıkıntılı kesimlerden birini de turizm sektörü oluşturuyor. Turizm hareketliliğinin önceki yıllar kadar olmaması, Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olmasından dolayı İranlı turistlerin kente gelememesi gibi nedenlerden dolayı Van'da bazı oteller kapanırken, bunun aksine yeni bir otelin açılmak için gün sayması memnuniyet yarattı. Otel sahiplerinden İhsan Rua, sıkıntılı sürecin farkında olarak yola çıktıklarını ve uzun vadeli düşünerek kente katkı sunabilecek bir yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi