Van’da iki fuar bir arada açılıyor

Van’da, Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen iki ayrı fuarın açılışı bugün bir arada yapılıyor.

VAN 16.09.2021 10:41:13 0
Van’da iki fuar bir arada açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde (Van OSB) bulunan Expo Fuar Merkezi’nde “Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji” ile “İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı”nın açılışı yapılacak.
Bugün saat 14.00’te açılışı yapılacak olan fuar, 19 Eylül gününe kadar açık olacak.
Fuar için Hz. Ömer Camii karşısında bulunan İpekyolu Halk Eğitim Merkezi önünde saat başı ücretsiz araç kalkacak.
Ajans Asya Fuarcılık yetkilileri, ilk aracın saat 13.00’te fuar alanına hareket edeceğini söyledi.

"FUARLAR, EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR"

Van’ın son yıllarda yapılan fuarlarla, fuar merkezi haline geldiğini belirten ve fuarların önemine değinen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarların ekonominin, kalkınmanın ve tanıtımın lokomotifleri olduğuna işaret etti.
Bu ay içinde, Van'ın ve bölgenin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sunacağına inandıkları 3 fuarı düzenleyeceklerini belirten Güler, 16-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarının bir arada olacağını söyledi. 
Güler, ayın son fuarını ise 30 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenleyeceklerini ve bu fuarın da Uluslararası Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı olacağını ifade etti.
Fuarlarla, Van'ı adeta bir buluşma noktası yapma hedefinde olduklarını kaydeden Güler, "Ülkemizin başta olmak üzere ilimizin ve bölgemizin ticari ve ekonomik hayatında yeni trendleri takip edip bu yönde fuarlar yapma gayretimiz devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası yenidünya düzeninde öne çıkacak sektörleri göz önüne alarak bölgemiz ve ülkemizin avantajlı sektörlerini daha bilinir hale getirecek fuarlar tertip etmeyi hedeflemekteyiz. Bu çerçevede düzenleyeceğimiz Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı'nın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.