Tarih: 05.01.2014 16:38

Van'da elektrikli soba evi kül etti

Facebook Twitter Linked-in

Van'ın Altıntepe Mahallesi'nde bir evde çıkan yangında, ev eşyaları birlikte 50 bin TL yandı. 

Van'ın Altıntepe Mahallesi'nde Sürücü ailesine ait evde dün akşam saatlerinde elektrikli sobanın devrilmesiyle çıkan yangın, evi kullanılamaz hale getirdi. Yangında ev eşyaları küle dönen Ümran ve Ömer Sürücü çiftinin, evde bulunan 50 bin lirasının da yandığı öne sürüldü. Mahallelilerin bir araya gelerek kalan eşyaları toparlamaya çalışması ile yardım eli uzatılan Sürücü ailesi, kalacak hiç bir yerlerinin olmadığını ve yardım beklediklerini dile getirdi. 


'Her hangi bir inceleme yapılmadı'

Ev sakinlerinden Ümran Sürücü, "Ben yan komşumuzdaydım evde yangın çıktığı esnada. Bana komşular haber verdi. Geldiğimde eve yaklaştırmadılar, hamile olduğum için. Eşimi aradım gelmesini söyledim. Komşular itfaiyeyi aradılar. Yaklaşık bir saat sonra geldi. Zaten gelene kadar ev çoktan yanmıştı. Elektrikçiyi aradık, o da geldi, baktı fakat bir şey yapılmadı. Polisin gelip inceleme yapması lazımdı, ama herhangi bir inceleme yapılmadı" diye konuştu.

'Yangına geç müdahale edildi'

Görgü tanıklarından olan Abdulselam Abalı ise, yangına geç müdahale edildiğini söyledi. Abalı, "Eşim bana burada ambulans olduğunu söyledi. Geldim baktım duman çıkıyor. Saat 11'e çeyrek vardı. Yangın saat 9'da başlamış. Tam olarak yangının neyden kaynaklandığını bilmiyorum, ama her ne olursa olsun itfaiyenin bir saat sonra geldiğini gördüm. Yangının elektrik kontağından olduğunu falan da söylediler. Elektrikçi de geldi, ama bir saat geçmişti onun da gelmesinden. Neticede ev yandı" dedi. DİHA


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —