VAN’DA CAMİ ÇOCUK BULUŞMASI

Van İl Müftülüğü, “Cami Çocuk Buluşması” programı kapsamında, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocukları camiyle buluşturdu.

VAN 3.08.2017 19:11:03 0
VAN’DA CAMİ ÇOCUK BULUŞMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde il müftülüklerince gerçekleştirilmesi planladığı program çerçevesinde Van İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocukları Yukarı Nurşin Camii’nde düzenlenen programla camilerle buluşturdu.
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın da katılımıyla gerçekleşen "Cami, Çocuk Buluşması" adlı programda, yaz Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler, camiyle buluştu.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen programda yaz Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenen çocuklar için bir dizi etkinlik düzenlendi. Programda çocuklar Kur’an kurslarında öğrendikleri vaaz, hutbe, dua, ilahi ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, camilerin çocuklarla güzelleştiğini vurgulayarak, “Bu güzel camide gözlerimizin nuru, gönüllerimizin süruru, hanelerimizin sebebi huzuru olan yavrularımızla bizleri buluşturan Allah’a hamdolsun.

Kur’an kurslarına devam eden siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlerin Kur’an öğrenmenize vesile olan anne ve babalarınıza ve hocalarınıza teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Akşam evlerinize gittiğinizde anne ve babalarınıza müftülüğümüzün selamını iletin.” dedi.
Program, yaz Kur’an kurslarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi. İLKHA