Van’da büyük zirve gerçekleşecek

Uluslararası alanda yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Uluslararası Altın Kentler Derneği, 23-24 Ekim 2017 tarihinde Van’da iki gün sürecek “Kent Ekonomisi Ve Yerel Kalkınma Zirvesi” düzenliyor.

VAN 21.08.2017 20:35:18 0
Van’da büyük zirve gerçekleşecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Uluslararası Altın Kentler Derneği, insan odaklı şehircilik çalışmalarının bir yenisini 23-24 Ekim 2017 tarihinde Van’da gerçekleştirecek.

   Şehircilik alanının ülkemizdeki en önemli STK’sı olarak faaliyetlerini sürdüren, Uluslararası Altın Kentler Derneği yaptığı iş birliktelikleri ile yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılı çalışmalara imza atarak, toplumun yaşam kalitesini arttıran, kent hayatında farkındalık sağlayan şehircilik alanında  düzenlediği insan odaklı çalışmalarla ilgi toplamaya devam ediyor.

   Konuyla ilgili Dernek Başkanı Cenap Tuncer  Zirveyle ilgili yaptığı açıklamada “Uluslararası Altın Kentler Derneği ülkemizde kentlerin tüm alanlarda gelişmesine katkı sunmak ekonomisi güçlü marka şehirlerin oluşmasına uluslararası arenada destek olmak üzere ülkemizde düzenlediği etkinlikler kapsamında Van’da 23 – 24 Ekim tarihlerinde Elite World Van Otel’de “Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi” düzenleyecek. Yurt içinden ve yurt dışından önemli misafirlerin Van’da ağırlayacağımız zirvede başta hükumet temsilcileri, ekonomistler, kent bilimcileri, iş adamları, Sivil toplum örgütleri, ulusal basın temsilcileri ve daha pek çok seçkin davetlinin konuşmacı olarak katılmasını bekliyoruz. Ayrıca Van’ın tanıtımına katkı sunmak adına ülkemizin önemli medya kuruluşlarından önemli isimleri de davetlilerimiz arasında yer alacak. 23-24 Ekim’de düzenleyeceğimiz Zirve de Van’ın yerel kalkınması ve kent ekonomisinin konunun uzmanı konuşmacılarımız tarafından pek çok yönüyle ele alınarak tartışılacak, ayrıca Van’ın biriken sorunlarına hükumet temsilcileri ve konunun tüm taraflarınca hep birlikte zirvede çözüm önerileri arayacağız. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek etkinliğin Van ekonomisine ve yerel kalkınmasına bir milat oluşturacağını düşünüyoruz. Çünkü Uluslararası Altın kentler derneği’nin önemli bir misyonu sadece etkinlik düzenlemek değil, kenti yönetenlerin ve sorumluluk sahiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ederek bir hafıza oluşturmak varsa eksiklikler altını çizmek, başarılı yapılan çalışmalara destek olmak sonraki etkinliklerde gelişme süreçlerini doğrudan halka anlatarak toplum nezdinde farkındalık sağlayarak halkımızın bilinçlenmesini sağlamaktır. 23-24 Ekim’de Van’ı seven her kesi zirveye davet ediyoruz” dedi.