Van'da 'barış için' imza kampanyasına yoğun ilgi

15 Nisan 2013 Pazartesi 17:33Meclis'e gönderilmek üzere 'Onurlu bir barış için sen de bir imza at' sloganıyla HDK Van Meclisi tarafından başlatılan imza kampanyasına yurttaşlar, yoğun ilgi gösterdi.

VAN 15.04.2013 17:41:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Meclis'e gönderilmek üzere "Onurlu bir barış için sen de bir imza at" sloganıyla HDK Van Meclisi tarafından başlatılan imza kampanyasına yurttaşlar, yoğun ilgi gösterdi. 

Van'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Van İl Meclisi tarafından sürdürülen, "Onurlu bir barış için sen de bir imza at" kampanyasına yurttaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Meclis Başkanlığı'na gönderilmek üzere 3 gün önce başlatılan imza toplama çalışması Feqiyê Teyran Parkı'nda devam ediyor. 7 gün sürecek olan imza kampanyası henüz 3 gününde olmasına rağmen yurttaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, şu ana kadar toplanan imza sayısı 5 bini aştı. Kampanya çerçevesinde imza standının başında görev yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanı Harun Okay, "Çalışmamızın henüz 3'üncü gününde olmamıza rağmen 5 binin üzerinde imza toplamış durumdayız. İmza toplama çalışmamız 4 gün daha sürecek. İmza kampanyasının amacı barış sürecinin sahiplenilmesi ve Meclis'in göreve gelmesi içindir" dedi.

Meclis Başkanlığı'na diye başlayan imza formunda şu taleplerde bulunuyor: "Artık Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorununda barış ve çözüm için somut adım atma zamanıdır. Artık savaş ve çatışma değil, barış istiyoruz. Buna katkı sunabilecek herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Türkiye insanı barışa hasret. Türkiye insanı eşitlik ve adalet istiyor. Türkiye insanı demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, sosyal ve ekolojist bir yeni anayasa istiyor. Eşitlik ve adalet istiyoruz. Çünkü bütün halklar, inançlar ve diller eşittir. Eğitimde, kamu hizmetlerinde, anayasada yaşamın bütün alanlarında eşitlik istiyoruz. Meclis'teki bütün partilere ve milletvekillerine bir kez daha sesleniyoruz, Kürt sorununda eşit haklara dayalı barışçıl çözüm ve yeni bir anayasayı gerçekleştirmek için adım attın. Zaman yitirmeye, vakit doldurmaya son vererek, başarın, çünkü başarısızlığa tahammülümüz kalmadı. Barış ve eşitliği milyonlarca insan gibi ben de istiyorum ve meclisi bunun için göreve çağırıyorum. Başarın çünkü başarısızlığa tahammülümüz kalmadı." DİHA