Tarih: 11.11.2021 17:56

Van’da ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Edremit’te gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Vali yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve yardımcıları, İl Tarım Müdürü İbrahim Görentaş, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, İl Müftüsü Ömer Keskin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılar tarafından alana ağaç dikimi gerçekleştirilerek, can suyu verildi. Alanda ilk ağacı, Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, toprakla buluşturdu.

Van’da ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi

“YEŞİL EDREMİT DAHA YEŞİL OLACAK”

Ağaç dikme etkinliğine ilişkin açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 300 dekarlık bir alanı ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Edremit’i daha da yeşil hale getirmek istediklerini belirten Say, şöyle dedi: “Bugün Edremit Kent Ormanında milli ağaçlandırma etkinliğini burada yapıyoruz. Geçen yıl da burada etkinliğimizi düzenlemiştik. Tüm ilçelerimizde ve Van’ımızda orman varlığımızı artırmak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda orman yangınlarına şahit olduk. Edremit Kent Ormanımızın önümüzdeki orman halini hep beraber göreceğiz. Geçen yıl 55 dekar alana dikmiştik, bu sene de 60 dekarlık bir alanı ağaçlandırıyoruz. Önümüzdeki bir iki yıl içinde toplamda 300 dekarlık bir kent ormanı ile halkımızı buluşturacağız. Burada bir bayram havasındayız. Artık Edremit’e gelecek herkesin bir dikili ağacı var. Bu fidanlar çocuklarla beraber büyüyecekler. Yeşil Edremit’i daha yeşil bir Edremit haline getireceğiz.”

“ORMAN ORANI EN DÜŞÜK İLLERDEN BİRİYİZ”

Vali Mehmet Emin Bilmez de Van’ın diğer illerle karşılaştırıldığında ormanı en az olan bir il olarak yer aldığını söyledi.Ağaçlandırma konusunda belediyeler ve ilgili kurumlar olarak gayret içinde olacaklarını belirten Vali Bilmez, il genelinde gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak da şunları kaydetti:“Bugün 11 Kasım ve Milli Ağaçlandırma Bayramımız. Türkiye’nin her tarafında bugün ağaç dikme etkinlikleri düzenlenmekte. İlimizde de 16 lokasyonda yaklaşık 40 bin ağaç toprakla buluşmakta. Ayrıca kamu kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da 100 bin ağaç dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu ağaçlar badem, ceviz ve sedir ağaçlarından oluşuyor. Bugün burada diktiğimiz ağaç 7 bin. Her ilçemizde bugün ağaç dikimi gerçekleştirildi. İnşallah çocuklarımızın umutlarıyla birlikte diktiğimiz bu ağaçlarımız büyüyecekler. Orman oranı en düşük illerden biriyiz. Neredeyse kargaların diktiği ceviz ağaçları dışında orman varlığımız yok denecek kadar az. Hem Orman Müdürlüğümüz hem belediyelerimiz bu konuda ciddi bir çaba içinde. Onun için bugünkü etkinlikten dolayı da Orman Genel Müdürlüğümüze, Tarım ve Orman Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Pes etmeden her yıl Van’a ağaç kazandırma gayreti içinde olacağız.”

Haber: M. Selim KURT




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —