Van YYÜ'de öğrenciler beyaz önlüklerini giydi

Van Yüzünü Yıl Üniversitesi’nin köklü fakültelerinden olan Veteriner Fakültesi öğrencileri, düzenlenen programla beyaz önlüklerini giydiler.

VAN 26.11.2022 21:30:00 0
Van YYÜ
Tarih: 26.11.2022 21:31

nlük giyme programı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin katılımıyla Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programda, video gösterimi ardından protokol konuşmaları yapıldı. Programda konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, veteriner hekimliğin önemine değindi.

Rektör Şevli, geçtiğimiz dönem tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisinin, hayvandan insana geçen virüsten olması dolayısıyla veteriner hekimliğinin ne kadar önemli bir meslek olduğunu, yeniden hatırlatarak, “Sağlığın ve temizliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizi bugün itibariyle giymiş olacaksınız. Bu gurur, yüksek puanlar alarak Üniversitemizi tercih eden hem sizlere hem de eğitim verecek olan sevgili akademisyenlerimize aittir. Beyaz önlük, bilim insanı olma yolunda atılan ilk adımdır” dedi.

Van YYÜ Veteriner Fakültesi’nin, Türkiye’de kurulan 6. Veteriner Fakültesi olduğunun altını çizen Rektör Şevli, köklü geçmişinin yanında Veteriner Fakültesi, yetiştirdiği akademisyenlerle başka üniversitelerin bilim insanı ihtiyacını karşıladığını ve bu donanıma sahip güçlü akademik kadronun, öğrencileri 5 yıl boyunca eğiteceğini söyledi.

Fakültenin fiziki şartlarını daha iyi hâle getirmek, niteliğini arttırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hayvan hastanesinin yapımının kısa süre içerisinde bitmesi ve modern cihazların alınmasıyla birlikte Veteriner Fakültesi öğrencilerinin daha geniş uygulama alanlarına kavuşacaklarının müjdesini verdi.

Rektör Şevli konuşmasının devamında, “Kırk yıllık tecrübe ve birikimle başarı çıtasını yükseltmeye devam etmekte olan Van YYÜ, dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) World University Rankings (WUR)’da 1500-1700 bandına girmeyi başardı. THE WUR’a göre Türkiye’den sıralamaya giren 61 üniversite arasından 38. sırada yer alan Üniversitemiz, Türkiye’deki üniversiteler arasında ‘Araştırma’ alanında 9. sırada derecelendirilmiş ve dünya genelinde ise 635. sırada yer almıştır. Van YYÜ, sayısı yaklaşık 1800’ü bulan akademik kadrosuyla ciddi akademik araştırmalar yapmaktadır. Bu bağlamda, akademisyenlerimizin ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde girmeyi başarmasıyla Van YYÜ, ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedirler. Temizliğin, saflığın, dürüstlüğün simgesi olan beyaz önlüklerinizi bugün itibariyle giymiş olacaksınız. Bu sevinci ve gururu bu gün aileleri ile birlikte yaşayacak olan değerli öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz başarı göstererek, iyi puanlar alarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni tercih ederek kazandılar. Kıymetli öğrencilerimiz unutmayın bugün birazdan giyeceğiniz beyaz önlük, bilim insanı olma yolunda atacağınız ilk adımdır” ifadelerini kullandı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Gençcelep ise, yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmenin kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini belirterek, bu doğrultuda, fakültenin hem ders müfredatını zamanın şartlarına uygun bir hale getirmeye çalıştıklarını hem de akademik kadronun bu yönde çalışmalar yürüttüğünü belirtti.