Van YYÜ öğrencilerinden skeç gösterimi

Tiyatro eğitimlerini tamamlayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Tiyatro Topluluğu, dönem oyunlarına hazırlık kapsamında skeç gösterimini yaptı.

SANAT 27.12.2023 10:55:00 0
Van YYÜ öğrencilerinden skeç gösterimi
Tarih: 27.12.2023 10:58

Yeni ekipleriyle ilk sahne deneyimini gerçekleştiren ve yaklaşık 50 kişiden oluşan Tiyatro Topluluğu, toplamda dört skeç sahnelediler. Feryat Figan, Bir Perişan Rüya, Oyuncu Seçmeleri ve Antik Reels Dönem şeklinde isimlendirdikleri gösterimlerini izleyicilerin beğenisine sunan topluluk, iki tane de atölye çalışmaları kapsamında yaptıkları oyunu izleyicilerle interaktif bir şekilde icra ettiler.

Skeç gecesinde öğrencileri yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, sahne alıp oyun sergileyen tüm öğrencileri kutladı. Tiyatro topluluğunun geçen dönem de başarılı oyunlar çıkarttığını hatırlatan Rektör Şevli, topluluğun ‘Macbeth’, ‘Titanik Orkestrası’ gibi oyunlarını profesyonelce icra ettiklerini bundan dolayı turneye çıktıklarını ifade etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, yeni ekipleriyle başarılı oyunlar çıkaracaklarına inandığı topluluğa, imkânları ölçüsünde ellerinden gelen bütün desteği sunacaklarını belirtti.

Gecede Rektör Şevli ve eşi Duygu Şevli öğrencileri yalnız bırakmazken, SKS Başkanı Vedat Atay ve davetliler de gösterimleri izleyenler arasındaydı.