Van YYÜ Muradiye MYO'da optisyenlik laboratuvarı açıldı

Van YYÜ Muradiye MYO'da optisyenlik laboratuvarı açıldı

MURADİYE 14.10.2023 09:31:00 0
Van YYÜ Muradiye MYO
Tarih: 14.10.2023 09:33

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi fakülte ve yüksekokullarını çağın gereklerine göre modern ve donanımlı hale getirme çalışmaları kapsamında Muradiye Meslek Yüksekokulu'na Optisyenlik Laboratuvarı kazandırdı.

Muradiye MYO ile Atasun Optik iş birliğinde "Dünya'da ve Türkiye'de Optik Sektörü ve Atasun Optik'in Öğrencilere Sunduğu İmkânlar ve Fırsatlar" seminerin ardından laboratuvar açılışı gerçekleşti.

Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulayacakları alan açısından önem arz eden laboratuvar, Atasun Optik destekleriyle teknik malzemelerle donatıldı.

Eğitim, araştırma, geliştirme, fiziki altyapı ve donanım olarak gelişen Van YYÜ'nün bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu laboratuvar açılışına katılan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Cemil Göya laboratuvarı gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Atasun Optik yöneticilerine de desteklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Yardımcılarımız laboratuvarda bir süre incelemelerde bulundular.

Akademisyenler ve Atasun Optik yöneticileriyle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Şenay Baydaş, Muradiye Meslek Yüksekokulu'nun eğitimde dünya standartlarını yakalayarak bölgemizin öncü ve Türkiye'nin saygın yüksekokullarından biri olma gayretinde olduğunu ifade etti.  Rektör Yardımcısı Baydaş, açılan yeni laboratuvar ve teknik malzemeler sayesinde Muradiye MYO'nun çağdaş bir eğitim-öğretim anlayışıyla, Türkiye'nin ara eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli insan gücü yetiştirme konusunda öncü olacağı bilgisini aktardı.

Açılışa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Cemil Göya ile birlikte Muradiye MYO Müdürü Prof. Dr. Hakkı Duru, Van YYÜ akademisyenleri, Atasun Optik Doğu Anadolu Bölge Müdürü Hakkı Yılmaz ile Atasun Optik İnsan ve Kültür İş Ortağı Yöneticisi Aynur Şaygil, Atasun Optik Kıdemli İnsan ve İş Ortağı Ayşenur Ellialtı ve öğrenciler katıldı.