Van Tarım Fuarı yoğun ilgi gördü

Van Tarım Fuarı yoğun ilgi gördü

VAN 29.04.2024 11:29:00 0
Van Tarım Fuarı yoğun ilgi gördü
Tarih: 29.04.2024 11:31

 

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, bu yıl 14. düzenlenen olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı yoğun ilgi gördü. İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen ve 4 gün boyunca devam eden Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, sektörün gelişimine önemli katkı sundu.

4 gün boyunca Van ve ilçelerinden gelen ziyaretçiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Tarımsal mekanizasyon, traktör, tarım aletleri, tohum ve gübrenin yanı sıra, tarım anlamında tüm teknolojilerin ve 81 ilden gelen yöresel ürünlerin yer aldığı tarım fuarı, yoğun bir şekil ziyaret edildi.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetimi tarafından organize edilen 14. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, özellikle hafta sonu yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde tarım sektörünü buluşturan ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunun fuar, çok sayıda ilden firmanın katılımıyla Vanlılarla buluştu.

14. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer aldı.

14. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmalar ürünlerini sergiledi. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyeleri, fuara yoğun ilgi gösterdi.

28 Nisan Pazar gününe kadar devam eden fuarda, 81 ilden gelen yöresel lezzetler de Vanlılarla buluştu.

UYGUN: "TARIM VE HAYVANCILIĞIN DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR"

Yoğun ilgi gören fuarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve fuar koordinatörü Veysi Uygun, "2010 yılından itibaren düzenli olarak organize edilen ve Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu ekseninde sektörün buluşma noktası olan Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarımız, bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir. Daha önce düzenlemiş olduğumuz fuarlar gibi bu fuarımız da yoğun bir şekilde ziyaret edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ziraat odaları tarafından desteklenen fuarımızda tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer aldı. Fuarımızda, tarım ve hayvancılık aletleri, yeni teknoloji traktör modelleri, tohum, sulama sistemleri, gıda ve birçok farklı alanda ürünler sergilendi. Günümüz dünyasında tarım ve hayvancılığın değeri her geçen gün artmaktadır. Sadece bölgenin değil dünyanın sayılı tarım üretimini gerçekleştiren ülkemizde, sektörü yeni teknolojilerle buluşturmak ve üretim kapasitesini artırmak için fuarımızı her geçen yıl büyütüp tarım ve hayvancılık sektörüne katkısını artırmaktayız" dedi.

"ÇİFTÇİLERİMİZİ YENİ TEKNOLOJİLERLE BULUŞTURDUK"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. olarak kente değer katan önemli bir fuarı daha yoğun bir katılımla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Uygun, "Bu yıl ilimizde 14'üncüsü düzenlediğimiz fuarımıza tüm bölge tarım ve orman il müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret odaları ve ticaret borsalarından ziyaretçiler ağırladık. Her yıl on binlerce ziyaretçiyi, yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız, bu yılda önemli bir ketliye ağırladı. Bunun yanında fuarımızda her yıl geleneksel hale gelen ücretsiz fidan dağıtımları oldu. 81 ilden gelen yöresel lezzetler fuarda Vanlılarla buluştu. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde oldu. Fuarımızda yine renkli yarışmalar oldu. Dört gün süren fuarımız, bölgedeki çiftçilerimize ve tarım ve hayvancılıkla ilgili burada hizmet sunan tüm çiftçilerimize ve aynı zamanda üreticilerimize tarımsal mekanizasyon, traktör, tarım aletleri, tohum, gübre ve tarımsal mekanizasyon anlamında, tüm teknolojileri sundu. Ziraat odalarının örgütlenmesi ile birlikte bölgedeki çiftçilerimizi burada yeni teknolojilerle buluşturduk. Çiftçimizin ve üreticimizin ihtiyacı olan tüm araç gereçler fuarımızda sergilendi. Van artık fuarlar anlamında önemli bir noktaya geldi. Van Tarım Fuarı tüm Türkiye'de konuşulan ve bilinen bir fuar aşamasına geldi. Bundan sonraki aşamada artık tamamen yurtdışından katılımcı ağırlamak ve yurtdışında pazar oluşturmak istiyoruz. Geride kalan fuarımızda 85 standımızda yüzlerce marka tanıtıldı. Tarımla ilgilenen ve fuarımıza yoğun ilgi gösteren bütün Van halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ