Sahipsiz Mikrofon'un bu haftaki konukları Şemsettin Bozkurt ve Burhan İnan oldu

Van Gölü TV ekranlarında yayınlanan Sahipsiz Mikrofon programının stüdyo konukları VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Siyasetçi Burhan İnan oldu.

VAN 20.09.2021 11:17:00 0
Sahipsiz Mikrofon
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Moderatörlüğünü Vangölü TV Genel Yayın Koordinatörü Baki Karaca’nın yaptığı “Sahipsiz  Mikrofon”  her hafta yeni konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Sahipsiz Mikrofon’un bu haftaki konukları (VOSİAD) Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Siyasetçi Burhan İnan.

“VAN’A BAKTIĞIMIZDA SİYASETTEN SIKIŞAN BİR KENT GÖRÜYORUZ “

Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt” 38 yıllık bir iş hayatı serüvenim var. Her türlü işte ve hayatın bütün kademelerinde çalışmış biriyim. Nu yolda almış olduğum deneyimlerimden bahsedecek olursam hatırlayabildiğimiz kadarıyla Liberal siyaset, liberal iktisat teorisi vardı. Bununla yaşamımıza giren ve bir yaklaşımı olan Turgut Özal dönemi ile başlamıştı bu teori. Özal’dan sonra bu durumda tıkanma yaşandı. Türkiye’de gerek ülkenin kuruluşundan bu yana gerek ise Türkiye’nin üzerine oturtulmuş ve kurulmuş olduğu bazı durumlardan hareketle bir Kürt, alevi ve birlik meselesi üzerine muhafazakâr bir yaşantı vardı. Ondan sonrada AK Parti çok renkli bir arayışla hayatımıza girdi. Kürt sorunu ile çözüm bulmak için AK Parti adımlar attı. Bu süreç Son 20 yılda güzel yönetildi. 2013 yılından sonra merkez içine kapanma yoluna girdi. Bunların sonucunda siyasetten sıkışan bir kenti görüyoruz. Van kendi içinde gelişmeye çalışıyor. Bununla beraber Van‘da hem istihdam hem de mağduriyet var. Bütün partilerin tüzükleri güzel fakat uygulamada sorun var.” Dedi.

“VAN’DA DEMOKRASİ ASKIYA ALINMIŞ BİR DURUMDA”

Bozkurt” Van‘ın nasıl yönetildiği hakkında konuşacak olursak Van kötü yönetiliyor. Çevre yolu bile hala bitmiş değil. Çalışmaların bu kadar yavaş ilerlemesine anlam veremiyorum. Aynı zamanda bürokrasi eğitimi almış bir kişinin Van’ı yönetmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Van’da demokrasi askıya alınmış bir durumda. Dolayısıyla bunun içinde hukuk olarak yönetilmesi lazım. Biz siyasete değil halkın üstünlüğüne güvenmeliyiz. Onun dışında kayyum konusun değinecek olursak kayyum meselesi zaten başlı başına arızalı bir mesele. Son 20 yıldır her şeye siyaset olarak bakılıyor. Bu yanlış bir durum. Dolayısıyla Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) seçimlerinin önemi de buradan geliyor. VANTSO siyasette adeta bir sıçrama tahtası olarak görülüyor. Ticaret odası hiçbir zaman siyasi partinin arka bahçesi olmamalı. Bence (VANTSO) Ticaret ve Sanayi Odası Van’ın en çatı organıdır. Ben yıllardır işadamıyım 60 kişiyi istihdam ediyorum. Beni hiç kimse ziyarete gelmiyor. Bu yüzden TSO memur zihniyeti ile yönetilmez. Van’ın taleplerini dile getiren biri yönetmeli. Van‘ın siyaseti ve ekonomisi nereye dokunursa orası acıyor.” Şeklinde konuştu.

“AK PARTİ DEMOKRASİYİ SON 18 YILDA EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETEN PARTİDİR”

Siyasetçi Burhan İnan” Bence mekanizmada bir yanlışlık var. Devlet işleyişinde birbirini kovalayan ve birbirlerini takip eden aynı zamanda bir önceki veya bir sonraki ile karar vermeyle ilgili birbirleri hakkında karar veren bir mekanizma var. AKP Partiyi demokrasi ile alakalı olan diğer partilerle yan yana getirdiğimizde aralarında inanılmaz derecede bir uçurum var. Ben Demokrasiyi son 18 yılda en iyi şekilde yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu düşünüyorum. Ama yönetimsel olarak baktığımızda bana göre biz siyasi olan kısmını tamamen kendimize yoğ utuyoruz. Bu şekilde yaptığımız zamanda menfaat olarak kim iyi oluyorsa iyi ve ya kim kötü oluyorsa kötü diyoruz. Bence bu şekilde davranmamak gerekiyor çünkü Van için çok güzel çalışan bir valimiz var. Bunu iyi bilmek gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“KAYYUMLAR BİR DEVLET POLİTİKASIDIR VE BENİM KANAATİMCE ÇOK DOĞRUDUR”

Siyasetçi İnan” Kayyum meselesine gelecek olursak kayyumlar bir devlet politikasıdır. ve benim kanaatimce çok doğrudur. Van’ın ne kadar yönetimsel eksikleri olursa olsun fakat ekonomik olarak ciddi yatırımlar var. Sadece uygulamada sıkıntılar var. Biz Van’ı kendi kendimizde yönetemiyoruz. Ama Ak Parti’nin ekonomi, demokrasi başta olmak üzere ciddi adımları oldu. İyi işler yapmak için işi iyi bilen kişileri mekâna getirmek lazım mesela Sosyal Güvenlik Kurumu (VAN SGK ) çok güzel yönetiliyor. Ama Merkezi yönetimin güzellikleri buradan yapılmıyorsa denetlenmesi lazım. Maalesef Birçok sorunu dile getiremiyoruz. Van’ın yönetilme konusuna tekrar gelecek olursak, Van çok iyi yönetiliyor. Son elli yıldır yapılan en iyi yollar yapıldı. Sadece biz Van için adam gibi adam seçemedik. Ayrıca bir başka konu ise Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin erken yapılmasına anlam veremiyorum.” belirtti.

Kaynak: Van Gölü TV