AŞİRETLER VANGÖLÜ TV'DE SAHİPSİZ MİKROFON'A KONUŞTU

Sahipsiz Mikrofon 19. Bölüm: Kadim Aşiret Federasyonu Kültür Çalıştayı Düzenlendi

VAN 27.10.2021 18:54:00 0
AŞİRETLER VANGÖLÜ TV
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci A. Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu Sahipsiz Mikrofon adlı programın bu haftaki gündemi Kadim Aşiret Federasyonu Kültür çalıştayı düzenlendi.

Van’ın Tuşba İlçesi İskele sahili 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen çalıştaya, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İşsiz, STK’lar ve bölgeden birçok kanaat önderi katıldı.

Çalıştay da açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kadim Aşiretler Federasyonumuzun aşiretlerin dünü bugünü ve yarını toplumları devletle olan ilişkileri bu toplantı kesinlikle hem bölgemiz hem de ülkemiz için iyi çıktılar vereceğine inanıyorum. Tarihimizi iyi bilmeliyiz, iyi okumalıyız artı taraflarını da eksi taraflarını da iyi bilmeliyiz. Bu coğrafya da ecdadımız el ele verdiğin de neler başardığını hepimiz biliyoruz. Aşiretlerimizin bölgemizdeki kültür taşıyıcıları olduğunu da biliyoruz. O yüzden bu coğrafyada yaşayanlar el ele verip sorunları hep beraber çözmelidir.” dedi.

Kaynak: Vangölü TV