154 yatırımın hizmete açıldığı Van'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'da 154 yatırımın toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Edremit'ten başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan 41 kilometrelik Van çevreyolunun temel

VAN 11.06.2022 16:50:57 0
154 yatırımın hizmete açıldığı Van'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 154 yatırımın toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Havalimanından tören alanına kadar Vanlıların sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Bugün 1,5 yıllık aranın ardından tekrar Van'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin doğusunun yükselen yıldızı, bölgesinin lokomotifi Van'a her gelişimizde sevgiyle, coşkuyla bizi bağırlarına basan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Van bizim bilir. Van attığı bu adımla o birilerini yolda bırakacaktır. Ben şu anda hanım kardeşlerimin coşkusu, ana kademenin, gençlerin coşkusunu görüyorum. Deprem yaralarının sarılmasından terör belasının define kadar Van'ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk. Vanla hep omuz omuzaydık.

Yıllarca Vanlıların tertemiz duygularını istismar edenlerin, bu şehre zarar verdiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Van'ı susuz bıraktılar mı? Suyunu kesitler, kim su sorununu çözmesi gerekirdi; Van Büyükşehir Belediyesi'nin. Peki Erdoğan, DSİ'yi görevlendirerek Van'ın su sorununu çözdü mü? Benim Kürt kardeşlerimi susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyordum. Su sorununu Kürt Türk ayırt etmeksizin çözdük.

Van'ı yeni projelerle, hizmetlerle kalkındırmak için çalıştık. Geçmişte nice hükümetler geldi, geçti. Hangisi Van'ı bu seviyede eser ve hizmetlerle kalkındırdı? Hiçbiri. Yaşı yetenler kendileri, yetmeyenler büyüklerine sorarak, Van'ın 25-30-40 yıl önceki haliyle bugünü karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes aradaki farkın 20 yıllık değil, asırlık olduğunu kabul edecektir.

Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz. Biz somut rakamla konuşuruz. Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık.

VAN ÇEVREYOLUNUN TEMELİNİ ATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ayrıca Edremit'ten başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan 41 kilometrelik Van çevreyolunun temelini attı. Kentin şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatacak çevreyolu ile uluslararası yol ağına kesintisiz, kısa süreli ve konforlu erişimi sağlanacak. Çevreyolu ile aynı zamanda yeni yaşam ve üretim alanları da şehre kazandırılacak.

154 YATIRIM

Van'da değeri milyarlarca lirayı aşan ve her alanda gerçekleşen yatırımlar şehrin yükselişini hızlandırdı. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da ilgisini çeken Van Gölü ile ilgili projeler, vatandaşların günlük hayatını etkileyen hizmet binaları, ekonomik destekler, aralıksız süren altyapı ve üstyapı çalışmaları, turizme de büyük katkı sağlayan prestij caddeleri, millet bahçeleri gibi yatırımlar hayata geçiyor. Terör yerine üretim ve turizm ile anılmaya başlayan Van'da son yıllarda gerçekleşen 154 yatırımın toplu açılışını bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

VAN GÖLÜ KORUNUYOR

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nü korumak için birçok yatırım yapıldı. Dip tarama çalışmasıyla gerçekleşen temizliğin yanı sıra atıklardan korumak ve sürdürülebilirlik için tesis yatırımları gerçekleşti.

Yatırım bedeli 532 milyon lira olan Van Merkezi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hayata geçirildi. 1 milyon nüfusa yetecek şekilde planlanan tesis, günlük 200 bin metreküp suyu işleme kapasitesine sahip. Van'da bulunan katı atık tesisi ise çevre kirliliğini önlemenin yanı sıra 20 bin hanenin elektriğini sağlıyor.

4 MİLYAR LİRALIK KONUT

2011'de gerçekleşen Van Depremi sonrası şehir yeniden inşa edilmeye başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü projelerde birçok dükkân ve ev hak sahiplerinin oldu. TOKİ ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında toplam yatırım değeri 4 milyar lira olan 24 bin 71 konut ile beraber yüzlerce okul, hastane, işyeri, köy evi vatandaşlara kazandırıldı. Konutların yanı sıra vatandaşlar için millet bahçeleri de faaliyete geçirildi. Çatak 15 Temmuz Millet Bahçesi 27 bin 840 metrekare proje alanıyla hayata geçerken, Erciş Millet Bahçesi 20 bin 500 metrekarelik alana kurularak vatandaşların hizmetine sunuldu..