Tarih: 25.04.2019 18:20

Van YYÜ’de Şevli dönemi

Facebook Twitter Linked-in

Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, eski rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Van YYÜ’nün akademik kadrosu, davetliler ve öğrenciler katıldı. Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Peyami Battal, Van için hizmet etmeyi sürdüreceğini belirterek; "Elime süpürge de verilse, hizmet etmeye hazırım” dedi. Van YYÜ'nün ilk Vanlı Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, Vanlı olmasının sorumluluğunu arttıracağını vurgulayarak; "Üniversiteler bulundukları şehrin dünyaya bakan gözleridir. Üniversiteye değer veren ülkeler bir nevi geleceğine yatırım yapmış sayılırlar..." ifadelerini kullandı.

BATTAL HİZMETLERİ ANLATTI

Devir teslim töreninde konuşan eski rektör Prof. Dr. Peyami Battal, konuşmasını daha çok üniversite bünyesinde fiziki olarak gerçekleştirdiği hizmetlere ayırdı. 
Üniversiteyi hem fiziki olarak hem de akademik olarak geliştirmek ve ileri taşımak için gayret içinde olduklarını ifade eden Battal, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 30 yıla yakındır hizmet ediyorum. Bu göreve layık olmamız gerekiyor. Beni bu göreve layık gören devlet yetkililerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

Bundan böyle de üniversite için ve Van için çalışmaya devam edeceğini belirten Battal, “Elime süpürge de verilse, hizmet etmeye hazırım” diye konuştu.  

Battal, yeni rektör Şevli’ye de yeni dönemde başarılar diledi. 

Yapılan konuşmanın ardından Battal, tüm bölüm başkanlarına teşekkür belgesi verdi.

YENİ YÖK YASASINA VURGU YAPTI
Daha sonra konuşan Van YYÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, nasıl bir sistemle çalışacaklarına değinerek, şunları söyledi:

“Öncelikle atamamı gerçekleştiren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Üniversiteler bulundukları şehrin dünyaya bakan gözleridir. Üniversiteye değer veren ülkeler bir nevi geleceğine yatırım yapmış sayılırlar. Biz de 2023 vizyonunu yakalamak için önem vermeli ve yükselmeleri için çaba içinde olmalıyız. Van YYÜ’nün bu anlamda bizim için kıymetli olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemizi yeni YÖK anlayışı ile en ileri seviyeye taşımak için çalışacağız. Bu da üniversitemizin bilim insanları ve öğrencileri ile mümkün olacaktır. Birlikte çalışacağımızı, elimden gelen her katkıyı sunacağımı bilmenizi isterim. Sayın rektörüm de ifade etti, bizim için en önemli şey huzurdur. Çünkü ne kadar nitelikli bilim insanlarımız olursa olsun, ne kadar teknoloji olursa olsun eğer üniversite ortamı huzurlu değilse, bilim insanları mutlu değilse, orada verimli bilimsel çalışma olacağı kanaatinde değilim. Bu konuda sayın rektörümüzün bıraktığı yerden çalışmamızı devam ettireceğiz.”

“VANLI OLMAM SORUMLULUĞUMU BÜYÜTÜYOR”

Vanlı olduğu için sorumluluğunun da arttığını belirten Prof. Dr. Şevli, şöyle dedi:

“14 yıl Van YYÜ’de araştırma görevlisi ve sonrasında doktor öğretim üyesi olarak çalıştım. Vanlı olmam bu üniversitede görev yapmanın sorumluluğunu daha da büyütmektedir. Yani hem memleketime, hem üniversiteme hizmet etmek boynumun borcudur. Kutsal bir görev olarak addettiğimi bilmenizi isterim. Belki yaşamda kimliklerimiz olabilir ama herkes şahittir ben üniversiteye girdiğimde sadece bir bilim insanı, bir akademisyen olarak çalışırım. Ve bütün arkadaşlarımın da bu hassasiyet içerisinde çalışmasını beklerim.”

BATTAL’A TEŞEKKÜR 

Konuşmasının sonunda eski rektör Prof. Dr. Peyami Battal’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Şevli, “Siz sayın rektörümüz Peyami Battal ve eşleri değerli hanımefendi, sadece üniversitemizde iki dönemdir hizmet veren biri olarak değil aynı zamanda 30 yıldır Van’a hizmet eden kıymetli bir bilim insanısınız. Bu vesileyle ülkem, devletim, Vanlılar ve üniversitem adına sizlere şükranlarını arz etmek isterim. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Prof. Dr. Şevli, daha sonra da Prof. Dr. Battal’a şükran plaketi sundu. 
Haber: M. Selim KURT

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, Havva Duran dahilGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —