Tarih: 03.06.2014 11:23

Van Yüzüncü Yıl, Pamukkale, Süleyman Demirel, Dicle ve Ege Üniversitelerinden yoğun katılım olduğu belirtiliyor.

Facebook Twitter Linked-in

2012 yılında Ankara’da KCK’nın tıp öğrencileri ayağına operasyon yapılmış ve örgütün sağlık ayağı ortaya çıkartılmıştı.
Büyük bir kalkışma ve savaş hazırlığına dönük işaret olan tıp öğrencilerinin dağa çıkartılması konusunda acil önlem alınması bekleniyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı militanlarının bir kısmını PYD koluna gönderen örgüt, militan açığını kapatmak için çocukları ve üniversite öğrencilerini hedef aldı. 2013 yılından bu yana örgüte katılanların yarısını çocuk ve üniversite öğrencileri oluşturdu. Kandil'e örgüt eğitimi almaya giden üniversitelilere en fazla tıp öğrencilerinden katılım oldu.

Örgüt, üniversitede bulunan "gençlik sorumluları" aracılığıyla etkilediği gençleri, yayla etkinlikleri ve değişik şenlikler düzenleyerek biraraya getiriyor. Bu etkinliklerde propaganda yapan örgüt, gençleri saflarına katıyor.

MESAJLAŞMA ŞİFRELİ
Örgüt, dağ kadrosu ile kentlerdeki gençlik sorumluları arasındaki iletişimi özel bir yöntemle sağlıyor. İletişim, tümüyle şifreleniyor. Sistem şöyle işliyor:
- PKK'nın Haftanin bölgesinde bulunan birim tarafından dağa eleman kazandıracak "gençlik sorumluları"na özel basım Türkçe Sözlük ve İmla Kılavuzu veriliyor.
- İki adet aynı basım sözlükten birini "gençlik sorumlusu" alıyor. Diğer sözlük irtibatlı olduğu kırsal alandaki militana veriliyor.
- Kırsal alandaki militan bir mail adresi veriyor. "Gençlik sorumlusu", örgüte katılacak öğrencilerin isimlerinden oluşan şifreli harfleri, mail adresinin taslak bölümüne kaydediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —