Van yine Türkiye gündeminde! Türkiye sınırına konuşlandırdılar! AB'den tepki çeken adım

Afganistan'daki çatışma ortamı devam ediyor. Taliban, ülkenin büyük bir bölümünü eline geçirmiş durumda.

DÜNYA 14.08.2021 16:51:30 0
Van yine Türkiye gündeminde! Türkiye sınırına konuşlandırdılar! AB'den tepki çeken adım
Tarih: 01.01.0001 00:00

Foto - Kabil Hükümeti'nin güç kaybedişini izleyen ABD, Afganistan'a bu sabah saatlerinde 3 tabur asker gönderdi.

Kabil Hükümeti'nin güç kaybedişini izleyen ABD, Afganistan'a bu sabah saatlerinde 3 tabur asker gönderdi.


Foto - Afganistan'da yaşanan kriz ortamı sonrası Avrupa'ya büyük bir göç dalgasının yaşanması bekleniyor. Özellikle Türkiye bu durumdan bir hayli etkileniyor. Van'dan Türkiye'ye her gün sayısız düzensiz göçmenin geçtiği öne sürülüyor.

Afganistan'da yaşanan kriz ortamı sonrası Avrupa'ya büyük bir göç dalgasının yaşanması bekleniyor. Özellikle Türkiye bu durumdan bir hayli etkileniyor. Van'dan Türkiye'ye her gün sayısız düzensiz göçmenin geçtiği öne sürülüyor.

Foto - Yaşanan bu durumun ardından adeta tutuşan Avrupa Birliği skandal ve insanlık dışı bir adıma imza attı.

Yaşanan bu durumun ardından adeta tutuşan Avrupa Birliği skandal ve insanlık dışı bir adıma imza attı.


Foto - Afganistan kaynaklı yeni bir sığınmacı krizinden korkan Avrupa Birliği (AB), Yunanistan’ın Türkiye ile sınır bölgesinde, yüksek teknoloji ile geliştirilen, yeni bir takip ve gözetleme sistemi konuşlandırdı.

Afganistan kaynaklı yeni bir sığınmacı krizinden korkan Avrupa Birliği (AB), Yunanistan’ın Türkiye ile sınır bölgesinde, yüksek teknoloji ile geliştirilen, yeni bir takip ve gözetleme sistemi konuşlandırdı.

Foto - AB’nin sınır koruma ajansı Frontex tarafından Dedeağaç’taki Alexandropoli Havalimanı’nda ve ayrıca Limni adasında konuşlandırılan bu sistem ilk kez deneniyor.

AB’nin sınır koruma ajansı Frontex tarafından Dedeağaç’taki Alexandropoli Havalimanı’nda ve ayrıca Limni adasında konuşlandırılan bu sistem ilk kez deneniyor.


Foto - Sınır denetimlerinin güçlendirilmesi hedefiyle özel kameralarla donatılmış bir balon aracılığıyla sınır muhafızlarının bölgede kaçak göçmenleri taşıyan botları daha erkenden tespit etmeleri amaçlanıyor.

Sınır denetimlerinin güçlendirilmesi hedefiyle özel kameralarla donatılmış bir balon aracılığıyla sınır muhafızlarının bölgede kaçak göçmenleri taşıyan botları daha erkenden tespit etmeleri amaçlanıyor.

Foto - Termal kameralar, özel sensörler ve vericilerin bulunduğu sistem, uyduların da yardımıyla, 60 kilometre çapındaki geniş bir alanda, gerçek zamanlı gözetleme ve takip yapma imkanı sağlıyor. Bu sistemi konuşlandırma planının, yeni bir sığınmacı krizi endişesini artıran Afganistan’daki gelişmelerden önce yapıldığı belirtiliyor.

Termal kameralar, özel sensörler ve vericilerin bulunduğu sistem, uyduların da yardımıyla, 60 kilometre çapındaki geniş bir alanda, gerçek zamanlı gözetleme ve takip yapma imkanı sağlıyor. Bu sistemi konuşlandırma planının, yeni bir sığınmacı krizi endişesini artıran Afganistan’daki gelişmelerden önce yapıldığı belirtiliyor.