Van Yapı, İnşaat ve Emlak Fuarı’nın açılışı yapıldı

Van Yapı, İnşaat ve Emlak Fuarı ile Mimarlık, İnşaat ve Çevre Zirvesi’nin açılışı yapıldı.

VAN 19.05.2022 22:47:26 0
Van Yapı, İnşaat ve Emlak Fuarı’nın açılışı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yönetim kurulu üyeleri, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ve yönetim kurulu üyeleri ile İpekyolu Exspo Fuar A.Ş. yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

YILDA 10 FUAR 

Açılışta konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, Van’da yılda 10 fuar kapasitesine ulaşıldığını söyledi.
Van’da düzenlenen fuarın Türkiye’de inşaat fuarı anlamında düzenlenen fuarların ikincisi olduğunu belirten Çelik, şunları aktardı:
 “Van’da yılda ortalama 10 fuar kapasitesine ulaştık. Bu ciddi bir oran... Fakat inşaat ve yapı fuarının bu fuarlar arasında farklı ve özel bir yeri daha var. Türkiye’de şu anda 10’uncusu yapılan ikinci inşaat fuarı… 10’uncu kez tekrar yapılan ikinci inşaat fuarını Van yapıyor. Bu Van için çok önemlidir. Ayrıca Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde bu sene sadece 1 inşaat fuarı yapıldı. Bizim haricimizde Diyarbakır’da bir tanesi yapıldı. İkincisini Van yaptığı için bunun haklı gururunu yaşıyoruz.” 

70 FİRMA KATILDI

Fuara ilişkin bilgiler de veren Çelik, şunları aktardı:
“Fuarımızla ilgili kısaca bir bilgi vermek istiyorum; fuarımızda 70 firma 120 marka yer almakta. Bu firmalar sadece Van firmaları değil, Bursa’dan Ankara’ya, İstanbul’a bölgemizin farklı şehirlerinden çok değerli katılımcılarımız geldi. Bu katılımcılarımız 4 gün boyunca sektör temsilcileriyle buluşacaklar ve Van’ın inşaat anlamındaki gelişmesine büyük katkıda bulunacaklar. Katkı sunan bütün sivil toplum kuruluşlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Fuarımız pazar gününe kadar devam edecek. Yarın kongre salonumuzda Yüzüncü Yıl Üniversitemizle birlikte düzenlediğimiz Mimarlık, İnşaat ve Çevre konulu zirvemiz olacak. İnşaat alanında yaşanan problemler bu zirvede konuşulacak. Bu da 2 gün sürecek.”

“ÇADIRLARDA FUAR YAPARDIK”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da Van’da ilk başlarda fuar yapılış şekline ilişkin bilgiler verdi.
Van’da fuar ve kongre merkezinin açılabilmesi için büyük emekler verdiklerini ifade eden Takva, şunları söyledi: 
“Kentlerin gelişmesinde fuarların, kongrelerin önemli bir yeri var, bunlar birer sac ayağıdır. Bugün bu sac ayaklarından birisini gururla gerçekleştiriyoruz. Özgür bey ifade etti, yılda 10 fuar kapasitesine ulaştık. Odada çalıştığım dönemlerde çadırlarda, futbol tesislerinde yılda 1 fuar olurdu. Ama o günlerde o şartlarda fuarlar olmasaydı belki de bugün fazla sayıda fuar faaliyetimiz olmayacaktı. Dolayısıyla emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Van’daki inşaat firmalarına ve il dışından gelenlere çok teşekkür ediyorum. Katılımcı tüm firmalara çok teşekkür ediyorum.”

KURDELE KESİLDİ

Yapılan konuşmalar ardından protokol tarafından fuarın kurdelesi kesildi ve stantlar ziyaret edildi.
Fuar, 19-22 Mayıs tarihleri arasında açık olacak.
Bugün de Fuar ve Kongre Merkezi’nde Mimarlık, İnşaat ve Çevre Zirvesi gerçekleştirilecek.
Haber: Adil Harmancı