Van Yap-Satçılar ve Kooperatifçiler Derneği başkanlığına seçilen Murat Akbaş, bundan böyle yapı işlerinin daha düzenli bir işlev haline geleceğini belirtti.
Murat Akbaş, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada; “Van ilimizde faaliyette bulunan konut ve işyeri yapı müteahitlerin yasal çerçeveler doğrultusunda birliğini sağlamak ve ortak sorunları gidermek konusunda iş birliği içerisinde olacağız. Konuyla bahis müteahitlere danışmanlık hizmeti vermek ve sorunları gidermek. Yapılacak olan inşaatların kalite düzeyini artırmak ve standarda kavuşturmak. Piyasada oluşan haksız rekabetin ortada kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmak. İnşaat üreticilerinin yanı sıra müşteri profilindeki kişilere yardımcı olmak ve haklarını korumak. Resmi kurum ve kuruluşlarda inşaat üreticilerinin işlerinin daha düzenli ve daha verimli yürütülmesi adına takip işerini yürütmek ve aksaklıklarının giderilmesi yönünde çalışmak. İlimizin gerek mimari gerek şehircilik anlamında daha da ileriye gitmesi için ilgili mercilere görüş ve önerilerde bulunmak ve bunların takipçisi olmaktır. Dernek üyeleri arasındaki dayanışmayı ve sosyal faaliyetleri etkin kılmak. İleriki süreç de dernek bünyesinde bir yardımlaşma sandığı oluşturarak. Üyeler arasındaki ekonomik dayanışmayı sağlamak” olduğunu belirtti.
Yönetim kurulu üyeleri listesi ise şöyle oluştu;
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LİSTESİ
1. Murat AKBAŞ BAŞKAN
2. Salih ÖZÜNVER BAŞKAN VEKİLİ
3. Burhanettin KARAHAN YÖNETİM KURULU ÜYESİ
4. Fuat DEGER YÖNETİM KURULU ÜYESİ
5. Şemsettin Bozkurt YÖNETİM KURULU ÜYESİ
ÜYE LİSTESİ
Alim AKDAĞ, Haluk İNANÇ, Mücahit GÜNBELEK, Naci KOÇ, Sait BİNER, Sayim TATAR, İsmail SAY, Ahmet KAVAL, Erol KOZMİKOĞLU, Mehmet NAMLI, M.Nesim ÇEVİK, Ömer YENİGÜN, Murat ÇAKIRGÖZ, Salih OVA, Adil BUZKAN, Emir ŞEN, Enver ATABAY, Celal ARVAS, Ümit KANAN, Eyüp KURTBEYOĞLU, Erdoğan GÜLERYÜZ, Necmettin ŞEVGİN,Muzaffer DERVİŞMUSTAFAOĞLU ve Rıdvan ÖZTÜRK