Van Valisi Bilmez’den Devlet desteğinden faydalanan çiftçiye ziyaret

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" Projesi Kapsamında destek alan çiftçinin keçi çiftliğini ziyaret etti.

TARIM VE HAYVANCILIK 14.06.2021 09:56:59 0
Van Valisi Bilmez’den Devlet desteğinden faydalanan çiftçiye ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Mehmet Emin Bilmez, Van Valiliği ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında destek alan Edremit İlçesi Doğanlar Mahallesindeki Hasan Seyhan’a ait çiftliği sabah saatlerinde ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin çiftçiye can simidi olduğunu belirten Vali Bilmez, projeden yararlanmak için herhangi bir kota ve bir sınırlamanın olmadığını söyledi.

PROJEYE 200 ÇİFTÇİ BAŞVURU YAPTI

Özellikle pandemi sürecinde projeye ilginin arttığını ifade eden Vali Bilmez, "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var projesi kapsamında Valiliğimiz ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde vatandaşlarımız hayvancılığı geliştirmek için ciddi gayret içinde. Şimdiye kadar bin 200 çiftçi projeden yararlanmak için valiliğimize müracaat etti. 900 çiftçimizin projeleri uygun görüldü Ziraat bankasına projeleri gönderildi. Bunların hayvan alım işlerine başlandı. Şuan 16 civarında çiftimizin hayvanları teslim edildi. 130 çiftçimizin de inşallah yakında hayvanları teslim edilecek. Bu projeden yararlanmak için herhangi bir kota ve bir sınırlamamız yok.”

De HAYVAN ALIMI İÇİN 100 BİN LİRALIK FAİZSİZ KREDİ VERİLMEKTEDİR

Vali Bilmez açıklamasının devamında, “Vatandaşımız 100 bin liralık hayvan alımı için faizsiz kredi kullanmakta. İsterse 50 bin lira daha faizin büyük bir kısmını devletin karşıladığı, düşük faizli kredide kullanabilir. Bir yıl geri ödemesiz, 7 yıl içinde geri ödenecek bir kredi. Vatandaşlarımızın da bu anlamda ciddi bir ilgisi var, özellikle bu pandemi sürecinden sonra köyüne dönmek için neden arayan çiftimiz bu proje can simidi oldu. İlimizde projesi kabul olan bir çiftçimiz yeni bir keçi ırkını geliştirmek için üniversitemiz ile iş birliği yaptı. Hat keçisi ile yerli kırma keçisinden elde edildi. Hem süt verimi, hem de et verimi daha iyi durumda. Bu projede emeği olan her kurum, kuruluş ve kişiye en önemlisi bu projeye ilgi duyan Van halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından çiftçilerle sohbet eden Vali Bilmez, yeni dünyaya gelmiş keçileri sevdi.

Ziyaret programında Vali Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş eşlik etti.