Van Valiliği e-imza hakkında duyuru yaptı! E-İmza kimlik kartı nasıl alınır ?

Van Valiliği T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklenmesi ile ilgili duyuru yayınladı. E-imza kimlik kartı nasıl alınır yanıtı haberimizde....

VAN 15.01.2022 13:34:57 0
Van Valiliği e-imza hakkında duyuru yaptı! E-İmza kimlik kartı nasıl alınır ?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020’de hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’nin ikinci adımını oluşturan T.C. kimlik kartına e-İmza yüklenmesi işlemi, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü 50 ildeki Nüfus Müdürlüklerinde başlamış olup Ocak ayı sonunda da 81 İl Nüfus Müdürlüklerinde aktif hale getirilecektir.

Van ilimizde de Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’nin birinci adımını oluşturan yeni tip sürücü belgesi bilgilerinin Nüfus Müdürlüklerinden T.C. kimlik kartına ücretsiz olarak yüklenmesinden sonra projenin ikinci adımını oluşturan T.C. kimlik kartına e-İmza yüklenmesi işlemi, 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren İpekyolu İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde başlanmıştır.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Dünyada Türkiye’nin de aralarında bulunduğu yalnızca 7 ülkede hayata geçirilmiş olan, Biyometrik Veri Yönetim Sistemi ile kimlik kartlarına sürücü belgesi bilgilerinden sonra e-İmza işleminin de yüklenmesiyle hayat daha da kolaylaşacaktır.