VAN UMUT KERVANI MUHTAÇLARA YARDIM ELİNİ UZATTI

Van Umut Kervanı Derneği, yeni adıyla muhtaç ve mağdur ailelere yarım elini uzatmaya devam ediyor.

VAN 4.08.2017 11:14:03 0
VAN UMUT KERVANI MUHTAÇLARA YARDIM ELİNİ UZATTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da uzun bir süredir muhtaçlara yardım elini uzatan Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, geçtiğimiz günlerde isim değişikliğine giderek Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği olarak hizmetlerine başladı.

Faaliyet alanını genişleterek yardımlarına başlayan Van Umut Kervanı Derneği Beyüzümü Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi bir aileye ev eşyası yardımında bulunuldu.

Yapılan yardım ve mağdur aileyle ilgili bilgi veren Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Tespit Komisyonu Başkanı Said Koç, daha önceden tespit ettikleri ve hiçbir geliri olmayan ihtiyaç sahibi aileye yardım etmek için bir yardım seferberliği başlattıklarını belirtti.

İki yıldan bu yana aileye gıda ve temizlik yardımında bulunduklarını şimdi ise başlattıkları yardım seferberliğiyle aileye ev eşyası yardımında bulunduklarını belirten Koç, “Ailemiz özellikle barınma konusunda çok zor durumdadır. Çoluk çocuğu ile rahat bir şekilde oturabilecek bir yerleri bulunmamaktadır. Banyo, lavabo ve mutfak aynı yerde olduğundan dolayı böyle bir ortamda ister istemez enfeksiyon kapma riskleri yüksek. Ev sahibi rahatsız olduğundan dolayı çalışamıyor. Çalışamaması nedeniyle ailesine ihtiyaçları konusunda yeteri kadar yardımcı olamıyor. Toplamda 3 kız ve 3 erkek olmak üzere evde 6 çocuk var. Eve gelir getirebilecek durumda olan kimse yok. Ev 1+1 denilebilecek bir derecede bile değil. Bizlerde Van Umut Kervanı olarak elimizden geldiği kadarıyla yardımsever vatandaşlarımızın da desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün bir vatandaşımızın verdiği mobilya takımını ulaştırmak üzere buraya geldik. İnşallah ailemiz içinde elimizden geldiği kadar kendilerinin umudu olmaya çalışacağız.” dedi.

“BİZ SADECE SAĞLIKLI BİR EV İSTİYORUZ”

Yaptıkları yardımdan dolayı Van Umut Kervanı Derneği’ne teşekkür eden anne Zeytin Solmaç, evlerinin kullanılamaz halde olduğunu söyledi.

Anne Solmaç, “Bizim durumumuz yok, eşim çocuklarım ve ben hastayız. Evimiz yıkılacak durumdadır. Okumayı isteyen çocuklarım durumumuz olmadığı için okuyamadı. Yaklaşan kış ayları bizi çok tedirgin ediyor. Sabah sıkıntı yaptığımdan dolayı bayıldım. Bazen doktora gidiyorum sıkıntı ve stres yaptığımı gerekçe gösteriyorlar. Herhangi bir gelirimiz yok. Bir tane büyük oğlum var ama onunda riskli bir ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar.” şeklinde konuştu. 

“UMUT KERVANI İKİ YILDIR BİZE YARDIMDA BULUNUYOR”

Van Umut Kervanı Derneği ve komşularının desteğiyle geçindiklerini belirten Solmaç,“Bazen komşularımız destek oluyor. 6 tane çocuğum var. Durumumuzdan dolayı sadece bir tanesi okudu. Küçük oğlum sabah okula gidiyor okuldan sonra hat minibüslerinde muavinlik yapıyor. Öğretmeni oğlum okula gidemediği için bana kızarak ‘Oğlun neden okula gelmiyor?’ diye soruyor. Bende çalıştığını söylüyorum. Oğlum daha 10 yaşında ve onunda kanında hastalık var. Çalışınca aldığı para da çok az.” diye belirtti.

 

“EVİN İÇİNDE AKREP OLDUĞU İÇİN GECELERİ UYUYAMIYORUM”

Evin içinde akrep olduğunu ve bunun için geceleri uyuyamadıklarını dile getiren Solmaç, yaşadığı mağduriyeti devamla şu şekilde anlattı: “Çocuklarım da korktuğu için çok etkileniyor. Biz yetkililerden sadece sağlıklı yaşayabileceğimiz bir ev istiyoruz. Evimiz kışın yıkılacak gibi oluyor. Eşim hasta çalışamıyor. Keşke siz kışın gelip bizim halimizi görseydiniz. Çok şükür yaz olduğu için sorunlarla az karşılaşıyoruz ama kış geldiği zaman birde o zaman gelin de bizim halimize bakın.” ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞLARIM GİBİ OKULA GİTMEYİ İSTERDİM”

Okumayı çok istediğine ama durumlarının el verememesinden dolayı okuyamadığını söyleyen Rabia Solmaç ise yağışlı günlerde evlerinin sürekli damladığını belirterek, “Evimiz baya hasarlı. Kış olduğu zaman her yer damlıyor yatacak yer bulamıyoruz. Gelirimiz yok. Mağdur durumdayız. Bazen komşularımız yardımcı oluyor. Okumayı, bazı arkadaşlarım gibi okula gitmeyi isterdim. Defterim, kitabım ve kalemim o

 lsun isterdim ama durumumuzdan dolayı okuyamadım. Babam düzgün bir şekilde çalışamıyor. Umut Kervanı yıllardır bize gıda yardımında bulunuyor. Tek istediğimiz sağlıklı yaşayabileceğimiz bir ev.” şeklinde konuştu.

“AYAKKABIM OLMADIĞI İÇİN BAZEN OKULA GİDEMİYORDUM”

Evin küçük çocuklarından biri olan Yunus Solmaç da maddi durumlarının olmadığı için okula gidemediğini belirterek, “Bu evde doğdum. Okul okuyorum ama okula gidiyorum hocalarım neden geç geldiğimi soruyor. Ayakkabım olmadığı için bazen okula gidemiyordum. Öğle okuldan geldikten sonra muavinlik yapıyorum. Çalıştığım yerden günlük 10 TL alıyorum. Okul okumak istiyorum ama maddi durumumuz olmadığı için okuyamıyorum.” diye konuştu.

“BU HAYRA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Van Umut Kervanı Derneği’nin yadım faaliyetlerine gönüllü olarak destek verdiğini söyleyen Ramazan Bozova ise “Umut Kervanı Vakfı’nın yaptığı çalışmaları çok yerinde buluyoruz. Bunlar buna vesile oldular. Bizlerde elimizden ne geliyorsa hiçbir şey talep etmeden bu hayra destek olmaya çalışıyoruz. Allah Umut Kervanı Vakfı’nın çalışmalarına bereket kılsın. Böyle çalışmalara bütün esnaf arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Esnaf kardeşlerimizde inşallah duyarlı olacaklardır.” ifadelerini kullandı. (Erkan Karadağ – İLKHA)