Van Spor'un karnesi 'orta'

TFF 2. Lig'de ilk devre, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçların ardından sona erdi. Silahtaroğlu Van Spor FK'nin de mücadele ettiği 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk devreyi namağlup ve lider olarak bitiren takım Sakaryaspor A.Ş. old

SPOR 30.12.2021 11:22:49 0
Van Spor'un karnesi 'orta'
Tarih: 01.01.0001 00:00

SAKARYASPOR A.Ş.

Devreyi lider kapatan Sakaryaspor A.Ş. ortaya koyduğu performansla en çok dikkat çeken ekip oldu. İlk devreyi yenilgisiz kapatma başarısı gösteren Sakaryaspor A.Ş. oynadığı 19 maçın 13'ünü kazanırken, 6'sında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligin en az gol yiyen ve en çok gol atan takımı olmayı da başaran Sakaryaspor A.Ş. 19 haftalık periyodun ardından 45 puanla devreyi lider kapattı. Rakip fileleri 41 kez havalandırmayı başaran Sakaryaspor A.Ş., kalesinde ise sadece 8 gol gördü. Sakaryaspor A.Ş., ilk devreyi en yakın rakibi karşısında 5 puan önde tamamladı.

1461 TRABZON FK

Ligin ilk devresini 2. sırada tamamlayan ekip 1461 Trabzon FK oldu. Uzun süre namağlup ünvanını koruyan ancak tek maçlık yenilgi ile bu ünvanını kaybeden Trabzon ekibi, 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 yenilgi aldığı ilk devrede 32 gol atarken, kalesinde de 14 gole engel olamadı. Trabzon ekibi ilk devreyi 40 puanla tamamladı.

AFJET AFYONSPOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grubun en iddialı takımların birisi de Afjet Afyonspor. Lige tutuk başlayan ancak daha sonradan açılan Afjet Afyonspor, ilk devrenin sonunda yaptığı çıkışla 3. sıraya yerleşti. 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 de yenilgi alan Afjet Afyonspor, 40 gol atarken, 21 gol yedi. 37 puana sahip Afjet Afyonspor, ilk devreyi 3. sırada bitirdi.

AN ZENTRUM BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta, performansı ile dikkat çeken bir diğer takım da An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor oldu. Bayburt ekibi, ilk devrede 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 de yenilgi aldı, devreyi 36 puanla 4. sırada tamamladı.

SİVAS BELEDİYE SPOR

Lige çok iyi başlayan ancak sonradan performans düşüklüğü yaşayan Sivas Belediye Spor, devreyi 34 puanla 5. sırada tamamladı. Uzun süre kalesini gole kapatmasıyla dikkat çeken, liderlik koltuğunda da oturan Sivas Belediye Spor, ilk devrede 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 de mağlubiyet aldı.

ÇORUM FK

Ligin güçlü ekiplerinden biri olan Çorum FK, ilk devrede 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 34 puanla 6. sırada yer buldu. Çorum FK, 19 maçta 28 gol kaydederken, 12 golü de kalesinde gördü. Çorum ekibi, ligin ilk devresinde en az gol yiyen 2. takım oldu.

SOMASPOR

Ligin son haftalarında çıkışa geçen Somaspor, devreyi 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle, 32 puan toplayarak tamamladı. Attığı 30 gole karşılık, kalesinde 22 gol gören Somaspor, 22 puanla 7. sırada yer alıyor.

SİLAHTAROĞLU VAN SPOR FK

Silahtaroğlu Van Spor FK, ligin ilk devresine çok iyi bir başlangıç yaptı. 8. hafta sonu itibari ile liderlik koltuğuna da oturmayı başaran Van Spor FK, ardından inişli – çıkışlı bir grafik sergiledi. Lige teknik direktörlük değişikliği yaparak devam eden Silahtaroğlu Van Spor FK, 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devreyi 32 puanla 8. sırada tamamladı. 19 lig maçında rakip fileleri 27 kez havalandıran Silahtaroğlu Van Spor FK, buna karşın kalesinde 25 gol gördü.

BODRUMSPOR A.Ş.

İddialı takımlar arasında gösterilen ancak son haftalardaki düşüşüyle zirveden uzaklaşan Bodrumspor A.Ş. 19 maçlık periyotta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 30 gol kaydeden ve 18 gol yiyen Bodrumspor A.Ş., 31 puanla ligin ilk devresini 9. sırada tamamladı.

ANKARASPOR

İyi mücadeleler ortaya koymasına rağmen, çoğu kez iyi oyununu sonuçlara yansıtamayan Ankaraspor, 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyetle devreyi kapattı. Attığı 32 gole karşılık, kalesinde 22 gole engel olamayan Ankaraspor, ligin ilk devresinde 30 puan topladı ve 10. sırada yer aldı.

SERİK BELEDİYESPOR

Ligin ilk devresini 11. sırada tamamlayan Serik Belediyespor, 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 8 kez de sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Serik Belediyespor 29 puana sahip.

İNEGÖLSPOR

İnişli – çıkışlı grafik sergileyen ekiplerden biri olan İnegölspor, ligin ilk devresinde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. İnegölspor, ilk devreyi 24 puanla 12. sırada tamamlayan ekip oldu.

DİYARBEKİR SPOR A.Ş.

Uzun lig maratonunun ilk devresinde istediğini alamayan ekiplerden biri olan Diyarbekir Spor A.Ş., 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyetin ardından 22 puan topladı. Diyarbekir Spor A.Ş., ligin ilk devresini 13. sırada tamamladı.

TURGUTLUSPOR

Lige kötü başlayan ancak sonradan iyi bir performans ortaya koyarak çıkış yakalayan Turgutluspor, 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyetin ardından devreyi 22 puanla 14. sırada bitirdi.

ETİMESGUT BELEDİYESPOR

Etimesgut Belediyespor, 5 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet ve 21 puanla, ligin ilk devresini 15. sırada noktaladı.

ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.

Lige isteği gibi bir başlangıç yapamayan, ancak son haftalarda performansında gözle görülür bir iyileşme olan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş., ilk devrede 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. 16 puan toplayan Adıyaman ekibi, devreyi 16. sırada bitirdi.

SARIYER

Daha iyi bir performans sergileyebileceği yönünde yorumlar yapılan Sarıyer, ligin ilk devresinde bekleneni veremeyen ekiplerden biri oldu. 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşayan Sarıyer, devreyi 17. sırada tamamladı ve 15 puan toplayabildi.

ERGENE VELİMEŞE SPOR

Performansı düşük ekiplerden biri olan Ergene Velimeşe Spor, devreyi 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 yenilgi ile, 18. sırada tamamladı. Ergene Velimeşe Spor 12 puana sahip.

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş.

Devreyi 8 puanla, 19. sırada tamamlayan Kahramanmaraşspor A.Ş. 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 15 yenilgi aldı.

NİĞDE ANADOLU FK

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta, ilk devreyi son sırada tamamlayan ekip ise Niğde Anadolu FK oldu. Niğde Anadolu FK, 1 galibiyet sevinci yaşadığı ilk devrede, 3 beraberlik ve 15 de yenilgi aldı. Niğde temsilcisinin 6 puanı bulunuyor.

Prestij Haber Merkezi