Van Spor, koltuğunu geri aldı

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta play-off mücadelesi veren Van Spor FK, kendi sahasında konuk ettiği Pendikspor'u 2 – 0 mağlup etmeyi başardı. Play-off yolunda kritik haftalara girilirken hata yapmayan Van Spor FK, hanesine 3 puan yaz

SPOR 18.03.2021 17:32:45 0
Van Spor, koltuğunu geri aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanan maça Van Spor; Aydın Bağ, Şiyar Kepir, Üzeyir Ergün, Emre Özkan (Dk. 58 Yakup Demir), Barış Gök (Dk. 21 Sedat Cengiz), Muhammet Mahmut Emir, Abdulkadir Özdemir, Selim Kayacı (Dk. 46 Sedat Komi), Burhan Arman, Oktay Aydın ve Ali Say (Dk. 77 Berkan İbrahim Çakır) ile çıkarken, Pendikspor ise sahaya; Emre Aydın, Süheyl Çetin, Erdinç Pekgöz (Dk. 64 Özgür Çelik), Ömer Kandemir (Dk. 80 Mahmut Caner Alioğlu), Behlül Aydın (Dk. 71Atakan Arslan), Ömer Can Sokullu, Kerem Kaya, Berat Ali Genç, Umut Sönmez (Dk. 80 Emirhan Çağlayan), Denis Taşkesen(Dk. 46 Enis Durak) ve Göksu Türkdoğan ile çıktı.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta 29. hafta mücadelesinde Pendikspor ile sahasında karşı karşıya gelen Van Spor, 2 – 0'lık galibiyetle istediğini alan taraf oldu.

Maçın ilk devresi 0 – 0 beraberlikle tamamlandı. Van Spor FK, maçın ilk devresinde gol yollarını zorlasa da aradığı gölü bulamadı. Van Spor FK, rakibine de gol şansı tanımayınca ilk devre 0 – 0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci devresine daha etkili ve atak başlayan taraf Van Spor oldu.

Maçın 47. dakikasında gelişen Van Spor atağında Burhan Arman topu filelerle buluşturdu ve takımını 1 – 0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da Van Spor ataklarını sürdürdü.

Defansta rakibe gol yollarını kapatan Van Spor, etkili çıkarak zaman zaman tehlikeler yarattı.

Maçın 59. dakikasında gelişen Van Spor atağında, bu kez Sedat Cengiz affetmedi ve Van Spor'u 2 – 0 öne geçiren golü kaydeden isim oldu.

Bu golden sonra Pendikspor zaman zaman yüklense de Van Spor rakibine gol şansı tanımadı ve mücadele Van Spor'un 2 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Play-off mücadelesi veren Van Spor, önemli maçta hata yapmayarak play-off iddiasını sürdürmüş oldu. Hanesine 3 puan yazdıran Van Spor FK, puanını 53'e yükselterek, play-off yolundaki rakiplerinin de puan kaybı yaşaması ile kaybettiği ikincilik koltuğuna yeniden yükselmiş oldu.

Van Spor FK, ligin 30. hafta mücadelesinde 24 Mart Çarşamba günü deplasmanda Tetiş Yapı Elazığspor ile karşı karşıya gelecek.

HAFTANIN DİĞER SONUÇLARI

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta haftanın diğer maçları da şu şekilde sonuçlandı;

Sakaryaspor 1 – 1 Kırşehir Belediyespor.

1922 Konyaspor 2 - 0 Kardemir Karabükspor.

Karacabey Belediyespor 2 – 1 Bodrumspor.

Kırklarelispor 2 – 1 Elazığspor.

Tarsus İdman Yurdu 1 – 2 Bayburt Özel İdare Spor.

Pazarspor 6 – 1 Mamak FK.

Eyüpspor 1 – 1 Serik Belediyespor.

Etimesgut Belediyespor 2 - 0 Sivas Belediyespor.

Kastamonuspor 1 – 1 Turgutluspor.

Haber: Umut TARHAN

Prestij Haber Merkezi