VAN ÖZALP YOLU BEĞENİ TOPLUYOR

İNSAN DÜRÜST OLURSA YAPTIĞI İŞTE DÜRÜST OLUR.

VAN 22.03.2013 12:38:38 0
VAN ÖZALP YOLU BEĞENİ TOPLUYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
VAN ÖZALP YOLU BEĞENİ TOPLUYOR
İNSAN DÜRÜST OLURSA YAPTIĞI İŞTE DÜRÜST OLUR.
 
 
Daha önce yapmış olduğumuz haberlerde Van ve ilçelerinde yapılan yol çalışmalarının bir çoğunun erken çökmesi, yada bozulması,
bir çok trafik kazasına da zemin hazırlıyor demiştik. Yol yapım işlerinin uzun sürmesi vatandaşın  bir çok alanda mağdur olmasına neden oluyor.
 Bir çok yolun yaz boz tahtasına dönüşüyor olması hem devletin zarara uğratılmasına hemde işlerin sağlam yapılmamasından dolayı halkın ulaşımda sıkıntılar yaşamasına neden olması, bir çok huzursuzluğuda beraberinde getiriyor.
Zira bugüne kadar yapılanların tam tersi de iş çıkaran ender firmalarında olması azda olsa idarecilerin ve halkın sevinmesine neden oluyor.
 
Özalp, Saray yolu üzerinde yaklaşık 50,km, yol yapan, Servan Yapı Firması, ve  İntelka Firması’nın yapmış olduğu yol herkes tarafından beyeniyle anlatılıyor.
 
 
Özalp yol yapım çalışmalarına 2011 yılında başlanmış 2013 yılında 15. Km’den başlayarak 65. Km’ ye kadar 50 Km Bölünmüş yol olarak iki sezonda yapıldı.
 
Bölgemizin mevsim şartlarından dolayı 3 ay çalışma sezonunda 50 Km Bölünmüş yol yapımı diğer bölgelerin 11 Ay çalışma sezonuna kıyasla bir rekorun da kırıldığı iddia edilmektedir.
 
Ayrıca Kapıköy sınır kapısında yapılan 3 Km’lik yol yapım çalışmasıyla bölünmüş yol yapımı ile İran’a geçmek için kuyruk oluşturan arabalar içinde, trafiğin rahatlamasına neden olmuştur.
 
www.vansiyaseti.com olarak yaptığımız bugüne kadarki araştırmalarımız da köstebek yuvasına dönen bir çok yolun denetimlerin sağlıklı yapılmamasının bir yönetim zaafiyeti oluşturduğu gerekçesiyle olduğu kuşkusuzdur, ancak geldiği günden beri denetim mekanizmasını iyi işlettiği için
 
 
Karayolları 11. Bölge Müdürü A.Turan GÜLHAŞ ‘a başta olmak üzere yol yapımında emeği geçen karayolları müteahhidine, kontrollerine ve diğer çalışanlarına yapmış oldukları  sağlıklı denetimlerden  ve iş takibinden dolayı tşk ederiz.
 Bu çalışmanın dürüstlüğün devamının gelmesini, yanlış çarka ayak uydurulmamasını, beklediğimizi, kendilerine hatırlatmakta fayda görüyoruz.
 Zira Van Karayollarında geçmişte dönen her türlü ayak oyunlarını kendilerine hatırlatır, kişiliklerinden ödün vermemeleri gerektiğini özellikle sayın Bölge Müdürü nün bilmesi gerekmektedir.
 
Özalp ile kapıköy arası bölünmüş yol olmayan yerlerinde tamamlanmasını temenni ediyoruz.