Van MÜSİAD'dan ön gösterim yemeği... VİDEO İZLE

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi tarafından gala yemeği verildi.

VAN 7.06.2014 00:40:48 0
Van MÜSİAD
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bir Otelde düzenlenen gala yemeğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak ile çok sayıda davetli katıldı.

Gala yemeğinde sinevizyon gösterisinden sonra Kur’an-ı Kerim tilavile ile devam etti. Daha sonra söz alan MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say bir konuşma yaptı.

“Van gazi bir şehirdir”

Daha sonra söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Nali Olpak, Van’ın kendileri için değerli bir şehir olduğunu söyleyerek, “Van, bizim kıymetlimizdir. Neden, Van bizim için kıymetlidir? Anadolu’nun diğer şehirlerinden farkı nedir? Van, büyük bir felaket atlatmış ve bu felaketi, milletimizin desteği ve kendi gayretiyle sarmıştır. Gazi bir şehirdir. Her sokağında, caddesinde, bu büyük felakete karşı verilmiş bir emeğin, bir ıstırabın ve çilenin izlerini bulabilirsiniz. O yüzden, Van bizim kıymetlimizdir. Deprem esnasında, Türkiye’nin dört bir tarafından nasıl bir birlik sergilendiğini biliyoruz. Pek tabi ki, burada Van’ın kültürel ve sosyal değerlerinden de bahsedebilirim. Van Kedisinden, enfes Kahvaltınızdan, ya da Akdamar gibi kültürel alanlarınızdan bahsedebilirdim. Ancak depremin yıkıcılığından çıkarıp ihya ettiğiniz Van, herkesin zaten bildiği değerlerinizden daha başka gündemleri konuşmalı,birlikte konuşmalıyız. Biz MÜSİAD’lı iş adamları için, memleketimizin refahı ve gelişmesi, birinci önceliğimizdir.” Dedi.

“Geleceğe güvenle bakıyoruz”

Devam eden Çözüm Süreci ve Demokratikleşme Paketiyle, geleceğe daha güvenle baktıklarını belirten Olpak, “Yeri gelmişken ifade etmek isterim ki, çözüm sürecinden yana olan tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Demokrasinin ve çözüm sürecinin kök salması için üstümüze düşen ne varsa, yapmaya da hazırız. Etnik ve dini ayrımcılığa, ötekileştirmeye hep karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, öteki olmanın ne demek olduğunu iyi bilenlerdeniz. Hatırlanacağı üzere, 2013 yılı; ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda birçok gelişmeye şahit oldu. Hafızalarımızı biraz tazelersek, yılın ilk yarısındaki ekonomik performansımız, tüm dünyanın ilgisine mazhar olmuştu.IMF ile biten borç ilişkisi, yatırımların ayağa kalkması ve yıllar sonra ilk defa Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkarılması; 2013 yılının ilk akla gelen konular olsa gerek. Her bir ilimiz kendi hedeflerine ulaşırsa, ülkemiz de hedeflerine ulaşmış olacaktır. Bu çerçevede, Türkiye’nin son yıllardaki siyasi ve ekonomik istikrar ile göstermiş olduğu refah artışına, VAN ilimizinde katkıda bulunduğunu görmek sevindiricidir. Dış ticaret hacmi son 10 yılda, 13,5 milyondan 88 milyona ulaşmıştır. Aynı dönemde ithalatı 5 kat artmış iken, ihracatını 30 kat arttırmayı başarması dikkate değerdir.” İfadelerini kullandı.

Söyleyecek sözlerini, kimi zaman yaptıkları araştırmalar ve raporlarla, kimi zaman da kamuoyuyla ilk ağızdan paylaştıklarını ifade eden Olpak, “Van’ın muhteşem güzellikleri ve misafirperverliğinde gerçekleştirdiğimiz 86.cı GİK toplantımıza katılımınızdan dolayı, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'ya, Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Van’da MÜSİAD’ı en güzel şekilde temsil Şube Başkanımız İsmail Say ve üyelerine teşekkür ederim. Etkinliğimizde emeği geçen MÜSİAD Yönetim Kurulu'na, Teşkilatlanma Komisyonuna ve Genel Sekreteryamıza, etkinliğimize katılan siz değerli gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunarım.” Şeklinde konuştu.

“Dalkavukluk bizim siyasi tarzımız olmadı”

Son olarak söz alan Gümrük ve Tiracet Bakanı Hayati Yazıcı, “Dalkavukluk bizim siyasi tarzımız olmadı. Ne yapabileceksek onu söyledik, onu vaat ettik. Yapabileceklerimizi de imkanlara bakarak söyledik. Biz projeciyiz, plancıyız. Türkiye bulunduğu bölge itibariyle de önemli avantajlara sahip. 12 yıla aşkın süredir Türkiye’nin her alanda muazzam bir değişim dönüşüm gerçekleştik. Türkiye bu duruma nasıl geldi. Elbette bunun arkasında yatan önemli etkenler vardır. Yönetim sorumluluğunu üstlendiğimiz günden bu yana milletin gündemini, hükümetin gündemini birleştirdik. Hükümetimiz her hal ve şartta milletin gündemiyle gündemini örtüştürmüş, hiçbir zaman yapamayacağımız vaatte bulunmadık. Dalkavukluk bizim siyasi tarzımız olmadı. Ne yapabileceksek onu söyledik, onu vaat ettik. Yapabileceklerimizi de imkanlara bakarak söyledik. Biz projeciyiz, plancıyız. Türkiye’de yıllardır temeli atılmış, başlamış ve öyle terk edilmiş inşaatlar var. Bizim dönemimizde bunlar yoktur. Biz tam tersine zaruri gördüğümüz yatırımları kısa sürede tamamlayarak hizmete sunduk. Başarmak için öncelikle planlama yapacaksınız, ikincisi finansman bulacaksınız, üçüncüsü ise işi takip etmezseniz o başlayan iş uzar ve maliyetleri artar üstesinden gelemezsiniz” diye konuştu.

“Biz devletle birey ilişkisini yeniden tanımladık”

Türkiye’nin bazı sorunlarını halının altına süpürmediklerini söyleyen Bakan Yazıcı, “Görmezden gelmedik. Toptancı yaklaştık, Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demedik, Türkiye diyerek yolumuza devam ettik. İnsani dikkate almayan hiçbir oluşumun başarı şansı yoktur. Biz devletle birey ilişkisini yeniden tanımladık. Siyasi tarihimize bakın, devlet baba var. Baba; asar, keser, döver. Bu bize göre yanlış. Bizim anlayışımıza göre devleti var eden insandır. Bizim siyasi anlayışımızda devletin ödevi görevi var, hak insana aittir. Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci bellidir. Aranan koşullar bellidir. Bu anayasada Cumhurbaşkanı olma şartı bellidir. Bazı partilerin başkanları dışarıda dolaşıyor. Türkiye’de bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Anayasanın belirlediği şartlar objektif şartlardır. Böylesine milletimizde bu olguların bilinci içerisinde 10 Ağustos’ta doğrudan doğruya egemenlik hakkını kullanarak kendisi seçecektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan hediye takdiminden sonra Bakan Yazıcı, Van’dan ayrılmak üzere Ferit Melen Havaalanı’na geçti



Hacı Yılmaz)