Tarih: 15.09.2021 10:33

Van Kevenli’de öğrenciler okula servisle değil motosiklet ile gidiyor!

Facebook Twitter Linked-in

6 Eylül Pazartesi günü tüm Türkiye’de okullar yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler okulun açılmasını mutlulukla karşılarken bazı öğrenciler de mutlulukla beraber okul yolunda çile çekiyor. Kevenli Mahallesi yanında kurulan 20 haneli AFAD konutlarında ikamet ede bazı öğrenciler servislerle okula giderken, bazıları da servis verilmediği için motosiklet kasasında zorluklarla okula gidiyor.

“ÖĞRENCİLERİMİ MOTOSİKLET KASASINDA OKULA GÖTÜRÜYORUM”

Çektikleri sıkıntıları Vangölü TV mikrofonlarına anlatan öğrenci velisi Fevzi Ülkü, “4 yıldır AFAD konutlarında ikamet ediyorum. 7 tane öğrencimiz var. 2 öğrenciye servis veriliyor ama 5 öğrenciye servis verilmiyor. Verilmemesinin nedeni ise İlkokul öğrencileri oldukları için. Günde iki kez öğrencilerimi motosiklet ile götürüp getirmek zorunda kalıyorum. Diğer iki öğrenci ise yaya olarak gidip gelmek zorunda kalıyor. Köydeki okul bize yaklaşık 1 kilometre uzak. Kevenli TOKİ’de bulunan okula ise 1 buçuk kilometre uzaklıkta. Ne köy i servis veriliyor nede Kevenli TOKİ de bulunan İpekyolu ilk ve ortaokulu için servis veriliyor.” Dedi.

“NE OLUR SESİMİZİ DUYUN”

Okul müdürüne ve diğer yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık diyen Ülkü, “Bize söyledikleri şey ortaokul öğrencilerine verebiliriz ama bunlar ilkokul öğrencisi. O yüzden veremiyoruz. Diğer vatandaşlara ne imkân tanınıyorsa bize de tanınsın. Sonuçta başka ülkeden gelmemişiz bizde bu vatanın evlatlarıyız

. Çocuklarım bu motosiklet ile okula gidip gelmeyi hak etmiyor. Onların çocukları olsa inanın belki de helikopter ile getirirler ama bizim öyle bir şansımız yak.” Şeklinde konuştu. Cansu Yıldırım; Kevenli TOKİ Mahallesindeki AFAD konutlarında oturuyorum. Burada servis sorunumuz var. 2 öğrencim var. Burada okuyan ortaokul öğrencilerine servis var ama ilkokul öğrencilerine servis yok. Öğrencilerim tarlalar içinde çamura bata çıka okula gidip geliyor. Lütfen buna bir çare bulsunlar. Yetkililere sesleniyoruz ve rica ediyoruz.

Rabia Gündüz; Komşumuz çocukları motosiklet ile götürüp getiriyor. Şuan iyi ama kışın bu çocuklar ne yapacak. O soğukta nasıl gidip gelecekler. Burada 7 ev var ve mağdur durumdayız. Kula gidip söylüyoruz. Bize diyorlar ki; ortaokul için veriliyor servis ilkokul için verilmiyor. İmkânlarımız da yok. Nasıl yapacağımızı da bilmiyoruz. Yetkililerden yardım talep ediyoruz. İsmini vermek istemeyen vatandaş; servis olmadığı için öğrencilerimi yaya götürüp getiriyorum. Kışın sıkıntılar çekiyoruz.

Bekir Yıldırım; Ortaokulda 2 öğrencimiz için servis geliyor ama diğer öğrencilerimiz ilkokul olduğu için servis verilmiyor. Kışın çocuklar buradan ana yola kadar sırtımızda taşıyoruz. Biran önce servislerimiz için çare bulunmalı. Öğrenci Cemre Yıldırım, Enes Gündüz ile Meltem Ülkü ise şunları söyledi; Okula bazen yürüyerek bazen de motosiklet ile gidip geliyor Bizim de servisimiz olsun. Yürüdüğümüzde çok yoruluyoruz. Ne olur bize de servis versinler. Kaynak: Vangölü TV




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —