'Van Kedisi' sosyal medyada tanıtılıyor

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından sosyal medyada yapılan bir çalışma ile Van Kedisi’nin tanıtımı gerçekleştiriliyor.

VAN 13.11.2021 13:08:16 0
'Van Kedisi' sosyal medyada tanıtılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından farklı sosyal medya platformlarında Van Kedisi’nin tanıtımı izin çalışma başlatıldı.
“Dikkat Köşesi” adıyla yapılan tanıtım yayınında görsellerin yanı sıra tanıtıcı bilgiler yer alıyor.

VAN KEDİSİ’NE DAİR BİLGİLER

Derneğe üye aktivistlerin sosyal medyada tanıtım seferberliği başlattığı Van Kedisi ile ilgili bilgiler, şöyle sıralanıyor:
“-Van Kedisi'nin en önemli özelliği genetik bir bozukluk sonucu oluşan iki farklı göz rengidir.
“-Suyu ve yüzmeyi çok sevmektedir.”
“-Ankara kedisiyle genellikle karıştırılan Van kedisinin gözleri badem şeklinde ve kehribar rengindeyken, Ankara kedisinin gözleri yuvarlak yapıda ve mavi-sarı renktedir.”
“-Genetik ve özelliklerinin korunması amacıyla Van YYÜ Kedi Evi ve Ankara Orman Çiftliğinde Van Kedisi Evi bulunmaktadır.”

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Yapılan tanıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, şunları söyledi:
“Haftalık dikkat köşesi ile Van Gölü Havzası'nda bulunan değerlerimizin bölgede yaşayan insanlar ve dışarıdan bizi takip edenler için farkındalık oluşturmak amaçlı bu çalışmayı yürütüyoruz. Bölgemizde önemli birçok değerin çokça olması fakat bilinirliğinin az olduğu noktalara katkıda bulunmak gerekiyor. Ayrıca kentin ve havzanın tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Değerlerimiz hakkında bilgiler edinilmesini ve aynı zamanda ortak değerler bilinci oluşmasını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle paylaşımları haftalık biçimde yayınlayıp kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI