Van'ın tarihi kültürel zenginlikleri fotoğraflarla yansıtılacak

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği(İFSAK) 4 günlük Van gezisi için 25 fotoğrafçısıyla Van’a geldi.

VAN 4.02.2022 10:29:50 0
Van'ın tarihi kültürel zenginlikleri fotoğraflarla yansıtılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

3-6 Şubat tarihlerinde Van fotoğrafçılar derneği VANFOD iş birliği ile yapılacak etkinlikte Van'ın tarihi ve kültürel zenginliği insan yaşamı kentin doğal güzellikleri fotoğraflanacak.

Açıklamalarda bulunan VANFOD Başkanı Tayfun Çiftçi, "İFSAK la Ortak yapılan bu etkinliği çok önemsiyoruz. Kentin değerlerini tanıtacağız çekilen fotoğraflar sergilere ve fotoğraf gösterilerine dönüşecek bu şehrin tanıtımı için çok mühim, Kadim şehrimizi en iyi şekilde anlatacağız. Gelinen dünya düzeninde Fotoğraf en etkili tanıtım unsuru bunu doğru kullanmak ve etkin hala getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'nin en eski ve en köklü fotoğraf derneği ifsakla yapılan bu çalışmada Van tanıtımına çok büyük artı değer katacaktır. İFSAK ve Türkiye'deki diğer derneklerle ortak çalışmalarımız devam edecek. İFSAK olarak ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını sağlamak ve bu alanlarda üretenler, üretmek isteyenler arasında bir dayanışma ağı oluşturmak için çalışıyoruz" dedi.

İFSAK Başkanı Dayk Danzig ise yaptığı açıklamada, "Bu kapsamda ülkemizin kadim şehri Van'a gerçekleştirdiğimiz gezi, bizler için çok önemli. Gezi boyunca çekilecek fotoğraflardan bir gösteri, bir sergi yaparak bölgenin insanı, tarihi ve coğrafi güzelliklerini tanıtmayı istiyoruz. Bu konuda VANFOD Dernek Başkanı Tayfun Çiftçi ile iletişime geçerek ortak ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Sürecin ilk aşaması olan bu gezi ile başlayan ortak çalışmayı, Haziran ayında yapacağımız bir diğer Van gezisi ile daha ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun