Van'ın bir lezzeti daha tescilleniyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonucu, kentin yöresel lezzetlerinden Ayran Aşı'nın tescil süreci, Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Bülteni'nde yayımlandı.

VAN 26.01.2022 11:00:47 0
Van'ın bir lezzeti daha tescilleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından Vanlıların eşsiz lezzeti olan ayran aşı için de adım atıldı.               

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde tescil belgesi alan Van Kilimi, Murtuğa, Van Gül Reçeli, Van Kahvaltısı, Van Kavutu, Van Keledoşu, Van Otlu Peyniri, Van Savatlı Gümüş İşletmeciliği ve Van Pastası ve Sengeser Yemeği'nin ardından, Ayran Aşı da 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' alma yolunda.

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan başvuru Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Bülteni'nde yayımlandı. Van TSO öncülüğünde başlatılan çalışmalarla Van ile özdeşleşen ürünler tescil belgesi almaya devam ediyor.

Van'a özgü ürünlerin coğrafi işaret tescillerini yapmak üzere çalışma başlatan Van TSO, birçok ürünün tescillenmesini sağladı. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonucu, kentin kadim lezzetlerinden Ayran Aşı da 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' alma yolunda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van TSO Başkanı Necdet Takva, "Van TSO tarafından başvurusu yapılan Yöresel yemeğimiz "Ayran Aşı" Coğrafi İşaret bülteninde ilana çıktı. Van'a, Van halkına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.