Van'ı Antalya’da tanıtacaklar

Vangölü Aktivistleri Derneği, 2006 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Antalya Maratonu’na ilk kez Van’ı temsil eden bir STK olarak katılacak. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, “Amacımız; Van'ı, Van Gölü'nü tanıtmak, b?

VAN 2.03.2021 10:11:10 0
Van'ı Antalya’da tanıtacaklar
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlki 2006 yılında gerçekleştirilen ve devamındaki yıllarda ara vermeden organize edilen Uluslararası Antalya Maratonu, bu yıl 16. kez düzenleniyor. 
Maraton, 7 Mart 2021 Pazar günü start alacak.

VAN’I TEMSİL EDECEKLER

Van’dan da ilk kez bu yıl Vangölü Aktivistleri Derneği, bünyesindeki sporcu aktivistleriyle katılacak.
Dernek Başkanı Erdoğan Özel, her etkinlikte kullandıkları “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” pankartlarını Antalya maratonunda da kullanacaklarını belirterek, “Zaten bizim buradaki amacımız Van Gölü'nü tanıtmak, bölgemizi temsil etmek ve farkındalık oluşturmaktır.” dedi.
Kuruluşundan bu yana Van Gölü havzasını hedefleyen etkinlikler düzenlediklerini belirten Özel, “Van Gölü Havzası'nın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin korunması, tanıtılması, turizme kazandırılması ve bunun neticesinde bölgesel kalkınmaya katkı sunması hedefi ile festivaller, etkinlikler, farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Antalya farkındalık etkinliği de bunlardan biri olacaktır” diye konuştu.

DESTEK ARAYIŞLARI

Dernek ayrıca toplumu ve toplum temsilcilerini duyarlı hale getirmek için Van ve Bitlis’te ziyaretler de gerçekleştiriyor. 
Bu konuda da iyi sonuçlar elde ettiklerini belirten Özel, şöyle dedi:
“Etkinliklerimizi kamuoyuna mal etmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla havzada bulunan belediyeler, kurumlar, iş insanları ve STK’ları ziyarette bulunarak desteklerini almaya çalışıyoruz. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler oluyor.”

İLGİ OLUŞTURDULAR

Yaptıkları çalışmaların ve girişimlerin kamuoyundan takdir gördüğünü, bu nedenle ofislerinin sık sık ziyaret edildiğini söyleyen Özel, şunları kaydetti:
“Yeni açtığımız ofisimize birçok kurum ve iş dünyasından ziyaretler gerçekleşiyor. Çevre ile yaptığımız çalışmalarda toplumun ilgisi ve desteği oldukça fazladır. Van Devlet Hastanesi eski yerinin millet bahçesi olması, milli egemenlik parkının satışının durdurulup park olarak kalması, eski tekel binasının kültür evi yapılması, yıkılan iskele sahilinde yürüyüş yollarının yapılması ve benzeri çalışmalarda halktan büyük bir destek aldık ve almaya da devam ediyoruz.”


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi