Van HÜDA PAR'dan Halepçe açıklaması

Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı, Halepçe katliamının 27. yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

VAN 17.03.2015 18:07:23 0
Van HÜDA PAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, 27 yıl önce Saddam Hüseyin tarafından yapılan Halepçe katliamının yıldönümü  nedeniyle  yaptığı açıklamada, özellikle zayıf bırakılmış mustazafların sayıca az olmalarından değil, birliklerini kaybettikleri için o duruma düştükleri  ifade edildi. 

HÜDA PAR Van İl başkanlığının yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halepçe, ABD başta olmak üzere emperyalist güçler ve onların zalim işbirlikçileri, İnsanlık tarihi boyunca kan içtiler, kan emdiler. İnsanları zayıflatmak için ekonomik ve askeri olarak gücü ellerinde tuttular. Sonra insanlardan aldıkları bu gücü, onlara karşı kullanıp onları ezdiler. Zayıf bırakılmışlar, sayıca az oldukları için değil, birliklerini kaybettikleri için, mustaz'af duruma düşmüşlerdir. Bizler İnşallah bu vesile ile birlik mesajımızı, kardeşlik mesajlarımızı en uzak mekanlara kadar göndereceğiz.

“Zalimlere ‘DUR' deme vakti geldi”

Birlik olmanın vakti geldi..Zalimlere ‘Dur' deme vakti geldi. Artık ‘durun ey zalimler!' diyeceğiz. Bir sıkılı yumruk gibi kenetlenmek, Rabbimin lütfü ve inayetiyle mazlum ve mustazafların ümidi haline geldi. Mustazaflar ümmetsiz değildir. Ey mustazaflar, ey Kürdistan, ey zalimlere karşı sesi kısılmış kardeşlerim. Yükseltin sesinizi, kaldırın şehadet parmağınızı ve hakkı haykırın.

“O mustaz'afları yeryüzünün varisleri yapmayı vaad ediyor”

Ey dünya zalimleri korkun, titreyin, sonunuz yakındır. Zira Rabbimizin vaadidir. O mustazafları yeryüzünün varisleri yapmayı vaad ediyor. Adalet güneşinin doğması yakındır. Hidayet güneşinin doğması yakındır. Zalimlerin hesap verme zamanı yakındır.

 Bu vesile ile 1988 yılının 16 Mart'ında Halepçe'de kimyasallarla yapılan katliamı yapan zalimleri ve destekleyicilerini bir kez daha lanetliyoruz.”