Van Gölü için okul seminerleri sürüyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Van ve Bitlis ilindeki kamu kurumu, yerel yönetimler ve STK’ların paydaşı olduğu "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında lise düzeyindeki ok

VAN 13.05.2022 10:53:00 0
Van Gölü için okul seminerleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’teki kurumların, STK’ların ve çevrecilerin girişimleriyle gündeme gelen "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2019 yılında Ankara, Bitlis ve Van’da düzenlenen toplantılarda son şeklini aldı.

PANDEMİ SONRASI OKUL KONFERANSLARI

Pandemi nedeniyle bir süre ara verilen ve Van Gölü’nün korunması için vatandaşların bilinçlendirilmesini hedefleyen etkinliklerin öngörüldüğü program çerçevesinde kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte önce Bitlis’te ardından da Van’daki lise düzeyindeki okullarda konferans çalışmaları başlatıldı.
Okullardaki eğitim çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda program çerçevesinde dip çamuru temizliği ve çöp toplama faaliyetleri de yürütüldü.

BİTLİS’TE BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Pandemi sonrasında yüz yüze eğitimin başladığı tarihten itibaren Bitlis’teki merkez ve ilçe okullarında Van Gölü ve havza konulu seminerler düzenlendi.  
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği eğitimleri proje paydaşı olan Vangölü Aktivistleri Derneği’nde görevli uzman çevreciler verdi.
Bitlis’te birçok okulda verilen 
seminerlerde binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı.

VAN’DA DA BAŞLATILDI
2021-2022 eğitim döneminde Bitlis’te başlatılan seminerler daha sonra Van’da da başlatıldı.
Valilik ile yapılan protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkânlarla önce Erciş’teki okullarda eğitimler verilmeye başlandı.
 

3 OKULDA EĞİTİM VERİLDİ

Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi uzman çevreciler tarafından şimdiye kadar 3 okulda Van Gölü ve havzanın korunmasına yönelik seminerler düzenlendi.
Önceki gün de Ercişli Emrah Anadolu Lisesi’nde bilgilendirme semineri verildi.  
Seminerlerin süreceği belirtildi.  
Özel Haber: Adil Harmancı