Van Gölü havzası için inanç turizmine dikkat çekildi

Sosyal medya platformlarında Bitlis’teki Selçuklu Mezarlığı’nın tanıtımını yapan Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü havzası için inanç turizminin önemine dikkat çekti.

VAN 10.01.2022 10:54:47 0
Van Gölü havzası için inanç turizmine dikkat çekildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sosyal medyada her hafta Van Gölü havzasında bulunan ve turizm değeri öne çıkan bir tarihi değerin ya da doğal güzelliğin tanıtımını gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği, bu hafta Bitlis’in Ahlat ilçesindeki ünlü Selçuklu Mezarlığı’nın tanıtımını gerçekleştirdi.

YÜZLERCE PAYLAŞIM

Derneğe üye aktivistler, hem derneğin hem kendi sosyal medya hesaplarında tanıtım metnini paylaşarak Van Gölü havzasındaki bir başka tarihi değere dikkat çekti.
Dernek üyelerinin yanı sıra birçok sosyal medya kullanıcısı da paylaşımlarda bulundu, kısa sürede yüzlerce paylaşım gerçekleştirildi, paylaşımlara yapılan beğeni sayısı ve destekleyici yorumlar ayrıca dikkat çekti.

SELÇUKLU MEZARLIĞI HAKKINDA

Havza için inanç turizminin önemine vurgu yapılan tanıtım metninde, Selçuklu Mezarlığı’na ilişkin şu bilgiler aktarıldı: 
“*İslam dünyasının en büyük mezarlıklarından biri kabul edilen Selçuklu Mezarlığı’nda çeşitli tiplerde 8169 mezar taşı bulunmaktadır.
*Tarihin önemli kaynakları arasında yer alan mezar taşları, Urartu’dan Osmanlı’ya ait oldukları toplumların inançlarını, izlerini, sanat anlayışlarını, sosyal ve kültürel yapılarını yansıtırlar.
*Mezarlık UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde yer almaktadır.
*Birçok medeniyeti bağrında harmanlayan meydan mezarlığı koruma ve kazı çalışmaları halen devam etmektedir. 
*Eski Ahlat adıyla anılan mekanların yeniden restore edilerek kültür ve inanç turizmine de açılması gerekmektedir.
*Tarihi güzelliğinin muhteşem olduğu bu alanın tanıtılması ve geliştirilmesi gerekmektedir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI