Van Gölü Belediyeler Birliği kuruluyor

Van Gölü Belediyeler Birliği’ni kurmak için Bitlis ve Van’daki belediye başkanlarının katılımıyla yapılan toplantı yankı buldu. Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, kurulacak birliğin Van Gölü ve havza için öneml

VAN 22.01.2022 11:21:03 0
Van Gölü Belediyeler Birliği kuruluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis Tatvan Belediyesinin ev sahipliğinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ile Yolalan Belediye Başkanı Kerem Çabuk’un katılımı ile Van Gölü Belediyeler Birliği adı altında bir oluşuma gitmek amacıyla önceki gün bir toplantı gerçekleştirildi.

VAN GÖLÜ VE HAVZANIN KORUNMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Amacımız, Van Gölü çevresindeki belediyeler ile beraber bir birlik kurmaktı. Bu nedenle Bitlis ve Van illerindeki belediye başkanlarımızla bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda yerleşim alanlarındaki ortak sorunları ve çalışmaları değerlendirdik. Bu istişare toplantısında Bitlis ve Van illeri belediyelerini kapsayan Van Gölü Belediyeler Birliği’ni kurmak için işbirliği kararı aldık. Önümüzdeki günlerde ikinci toplantıyı Van’da düzenlemeyi ve birliği kurmayı planlıyoruz. Bitlis ve Van illeri sınırları içerisinde yer alan Van Gölü, ülkemiz için çok önemli bir değerdir ve gölün korunması, en temiz haliyle gelecek nesillere bırakılması bizim için çok önemlidir” dedi.

TOPLANTI YANKI BULDU

Van Gölü sahilindeki belediyelerin katılımıyla yapılan bu birlik toplantısı yankı buldu. 
Birçok STK temsilcisi, aktivist, çevreci, kurum ve kuruluş yetkilisi sosyal medyada yaptıkları yorumlarla Van Gölü ve havzanın korunmasına yönelik bir adım olduğu için toplantıyı desteklediklerini ve önemsediklerini ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de yaptığı açıklamada, girişimi önemli bulduklarını belirterek, “Van Gölü çevresindeki belediyeler, Van Gölü Belediyeler Birliği’nin kurulması için bir araya geldi. Van Gölü ve Van Gölü Havzası’nın geleceğine katkıda bulunmak amacıyla ilk adımı attılar. Van Gölü Belediyeler Birliği, Van Gölü'nün korunması, temiz kalması ve gelecek kuşaklara mavi ve temiz kalmasının yanında Van Gölü Havzası'ndaki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtılması ve korunması için de önem arz etmektedir.” dedi. 

“EYLEM PLANINA KATKI SAĞLAR” 

Sahil belediyelerinin aldığı bu kararın “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı”na katkı sağlayacağını ifade eden Özel, şunları söyledi:
“Özellikle şuanda uygulama aşamasında olan ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’na katkı sağlayacağına inanıyoruz. Van Gölü Belediyeler Birliğinin yapacağı çalışmaları yakından takip ederek dernek olarak katkı sağlamaya çalışacağız. Vangölü Aktivistleri Derneği olarak yeni kurulacak Van Gölü Belediyeler Birliğinin hayırlı olmasını diliyoruz. Birliğin kurulmasını destekliyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI