Van Edremit Belediyesinden atılan iftiralara tokat gibi cevap

Van Edremit Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden her hangi bir bilgiye dayanmadan atılan iftiralara ilişkin basın açıklaması yayımladı.

EDREMİT 3.06.2020 12:26:20 0
Van Edremit Belediyesinden atılan iftiralara tokat gibi cevap
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say talimatları doğrultusunda ilçede yenileme, temizlik ve tanıtım çalışmaları ulusal kanallar ve sosyal medya da sürekli gündem olurken kentin tanıtımını iddia eden bir sosyal medya kullanıcısı ilçede hizmet yok iftirası vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından tepki sürerken Belediye tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Edremit Belediyesi yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 

BÖLGEMİZDE TÜM İNŞAATLAR VE YAPILAR ARALIKSIZ KONTROL EDİLMEKTEDİR
Bir kısım sosyal medya hesaplarında, herhangi bir bilgiye dayanmadan ilçemiz sınırlarında Van Gölü kıyısında, kıyı koruma kanununa muhalefet edilerek inşaat yapıldığı ve belediyemizde Buna sessiz kaldığına dair iddialar üzerine açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. Belediyemiz Van Gölü çevre ve kıyı koruma konusunda ki hassasiyeti kamuoyu tarafından bilinmektedir. Ruhsatsız ve kaçak yapılara anında işlem yapmaktadır. Ayrıca bölgemizde tüm inşaatlar ve yapılar aralıksız kontrol edilmektedir.
 

İMARA VE MEVZUATA AYKIRI YAPILAŞMALARLA İLGİLİ TUTANAKLAR TUTULMAKTA VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR
İmara ve mevzuata aykırı yapılaşmalarla ilgili tutanaklar tutulmakta ve işlemler yapılmaktadır. Edremit Belediyesi olarak bir yandan Van Gölü kıyısını korurken, öte yandan kıyı kenar çizelgesi dışında kalan, kısmen imara açık alan ve
özel mülkiyete tabii yerlerde vatandaşlarımızın da hakları imar ve mevzuatı çerçevesinde gözetilmektedir. Anayasal bir hak olan mülkiyet haklarının kullanılması engellemeden, yasa ve mevzuat çerçevesinde ilçemize yapılacak yatırımlar açık olduğumuzun bilinmesini isteriz. Öte yandan söz konusu iddia sahiplerinin belediyemize yapışacak yatırımlar bahse konu ada, parsel ve konum ile ilgili başvuruları halinde kendilerine yazılı olarak bilgi verilecektir.

Van Postası Gazetesi