Van'da yonca tohumları tarlaya atıldı

Havaların ısınmasıyla hayvancılık için önemli olan yonca ekimi yapılmaya başlandı. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün %75 hibe ile çiftçilere dağıtılan yonca tohumları tarlalara atılmaya başladı.

TARIM VE HAYVANCILIK 22.04.2021 11:15:56 0
Van'da yonca tohumları tarlaya atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Geliştirme Projesi' kapsamında %75 hibe ile Vanlı çiftçilere dağıtılan yonca tohumlarının ekimine başlandı.
 Geniş meraları ve yaylalarıyla hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Van'da yonca ekimi de önemli oranda arttı.
 Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bölgedeki çiftçilere verilen desteklerle, kentteki hayvan varlığının arttırılması hedefleniyor.
 Küçükbaş hayvan sayısı 3 milyon 166 bin 236, büyükbaş hayvan sayısı ise 197 bin 483 olan Van'da, tarıma yönelik destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün %75 hibe ile çiftçilere dağıtılan yonca tohumları tarlalara atılmaya başladı.
 Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Geliştirme Projesi' kapsamında %75 hibe ile çiftçilere dağıtılan yonca tohumlarının ekimine gerçekleştirildi. Muradiye ilçesinde yapılan ekim işlemine ilçe tarım müdürlüğü ekipleri de katılım sağladı.
 Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun