Van'da sendikacılık anlamında ciddi boşluklar var

Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, kentte sendikacılık anlamında ciddi boşluklar gözlemlediklerini söyledi.

VAN 20.10.2021 17:37:20 0
Van'da sendikacılık anlamında ciddi boşluklar var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş, Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Temsilcisi Ömer Perde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Edremit'te bir kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş, Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Temsilcisi Ömer Perde, Van'da sendikacılık anlamında önemli işlere imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Bodur, Van'da örgütlenmelerini daha da büyüterek, en kısa zamanda gerçek sendikacılığın, memur sendikacılığının nasıl olması gerektiğini bütün Van özelinde, kamu çalışanlarına örneklemek istediklerini vurguladı.

Van'a 2 günlük çıkarma yapan Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş ve Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, beraberindeki Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Temsilcisi Ömer Perde ile birlikte, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer'i ve Van YYÜ'yü ziyaret etti.

"GERÇEK SENDİKACILIĞI ÖRNEKLEMEK İSTİYORUZ"

Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, Van'da sendikal anlamda ciddi boşlukların söz konusu olduğunu belirterek, "2008 yılında Ankara'da genel merkezi kurularak, faaliyete geçen Hak-Sen Konfederasyonu, mevcut 13 sendikadan 2 tanesi olarak, 2 gündür Van'da çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Sayın Valimizi, genel sekreterimizi ve yerel yönetimdeki kurum idarecilerini ziyaret ettik. Memur sendikacılığında bağımsız ve herhangi bir ideolojik, siyasi destek olmaksızın, hareket etmeyi kendine düstur edinmiş olan Hak-Sen Konfederasyonu'nun mensupları olarak Van ilimizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, memur sendikacılığı anlamında gerçekten ciddi boşluklar olduğunu ve bu konuda kamuda çalışan arkadaşlarımızın bir takım rahatsızlıklar içerisinde olduğunu da gözlemlemiş bulunmaktayız. En kısa sürede Van'da örgütlenmemizi daha da büyüterek, gerek üniversitede, gerek yerel yönetimlerde, gerek diğer iş kollarında, milli eğitim, sağlık, büro hizmetleri ve diğer iş kollarında da faaliyet alımızı genişleterek, en kısa zamanda gerçek sendikacılığın, memur sendikacılığının nasıl olması gerektiğini bütün Van özelinde, kamu çalışanlarına örneklemek istiyoruz" dedi.

"VAN'DA GERÇEK SENDİKACILIĞA İHTİYAÇ VAR"

Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş ise, "Yaklaşık 3-4 ay önce Van ilimizde yapılanmaya başladık. 2 gündür Van ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Burada gerçek sendikacılığa ne kadar ihtiyaç olduğunu yapmış olduğumuz ziyaretler sonrasında görmüş olduk. Van güzel bir şehir, misafirperver bir şehir. Memur için mücadele eden bir sendikayız. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığımız gibi, hiçbir siyasetten veya hiç kimsenin güdümü ile sendikacılık yapan bir sendika değiliz. Devlet memurlarının sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için elbette ki siyasi partilerle görüşürüz ama hiç kimseden talimat almayız. Dolayısıyla tamamen tasarrufumuz devlet memurlarının, ekonomik sosyal haklarını korumak, onların sıkıntılarını, dertlerini, zor zamanlarında onların yanında olmak için varız. Son zamanlarda yapılan toplu sözleşme ile sendikalara bir baraj getirildi. Ankara'da geçtiğimiz Pazar günü yapmış olduğumuz mitinge 8 konfederasyon, 192 sendika beraber katıldı. Yapılan bu hukuksuz uygulama, sendikaları birbirine daha çok yakınlaştırmış oldu. Şuanda bir sendika ile birleşme kararı aldık. Bünyemizde, birlikte mücadele edeceğiz. Onlarla beraber yaklaşık 35 ilde yapılanmamız var. Dolayısıyla devlet memurlarının olduğu her yerde, onlara hizmet götürerek, onların kötü gün dostu olmaya çalışıyoruz. Bize katılmak isteyen başka sendikalarda var. Onlarla da inşallah önümüzdeki günlerde birleşeceğiz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Herkesin malumu üzere Türkiye'de çok sayıda sendika var. Yetkili sendikaların görevlerini layıkıyla yapmaması, kuruluş amacından uzaklaşması, siyaset yapmaları, devlet memurlarını şuanda sahipsiz bırakmış durumdadır. Çoğu zaman devlet memurları, şube başkanlarını dahi göremiyorlar. Sıkıntıları olduğunda ulaşamıyorlar ve sıkıntılarına çözüm bulamıyorlar. Bizi farklı kılan, hiç kimsenin arka bahçesi olmamamızdır. Zor zamanlarında memurun yanında olmamızdır. Hiç kimseden talimat almamamızdır. Siyaseti siyasetçiler yapsın, biz sendikacılık yapalım. Elimizden geldiğince bütün devlet memurlarının yanındayız. Herkes bize ulaşabilir. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

"GERÇEK SENDİKACILIĞI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Son olarak söz alan Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ise, "Memuriyet hayatımızda ciddi sıkıntılar yaşadık. Van'da yerelde 2 tane sendika var. İki sendikanın da birçok memur arkadaşımızın ihtiyaçlarına cevap veremediğini gördük. Bu boşluğu fark ettik. Bizlerde güçlü bir inançla bu iki sendikadan daha iyi çalışacağımıza, daha güzel şeyler yapacağımıza inandığımız için bu yola girmiş olduk. 2-3 aylık süre içerisinde bunu Van'a da duyurduk. Herkes bizi duydu, çalışmalarımızı gördüler. Gerçek sendikacılığı yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin faydasına birçok anlaşmalar yaptık. Amacımız memurlarımızın gittiği her yerden faydalansın. Bu süreçte %5 gibi komik bir zam aldık. İnşallah daha güzel olacak. Herkese yetişmeye çalışıyoruz. Daha güzel şeyler yapacağız. Sadece hak ve emek mücadelesi veriyoruz. İnsan ayrımı yapmadan, ideolojiye bakmadan, siyasete girmeden, yöneticilerimizin işine karışmadan, sadece kendi işimizi yapmak istiyoruz. Biz devlet memuruyuz, bizim görevimiz belli. Kendi işimizi yapacağız ve sadece haklarımızı arayacağız. Sayın Valimizde ilk geldiğinde, 'ben kimsenin ideolojisine karışmayacağım, herkes işine baksın' demişti. Bizde ayın misyonla, devlet memuru terbiyesi ile sadece kendi işimizi yapacağız. Sendikacılığın da gereklerini yerine getirerek, düzgün, ahlaklı, etik bir şekilde, şahıslarla uğraşmadan, işimizi bakarak bu misyonumuzu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bodur: Van'da sendikacılık  anlamında ciddi boşluklar var