Van'da korona virüsten 10'uncu can kaybı Ortanca Mahallesinden

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde Eraygen ailesinin yaptığı ve Muhtar Mehmet Nuri Yönten'in izin verdiği kaçak taziye nedeniyle korona virüsten ilk can kaybı yaşandı

SAĞLIK 25.05.2020 17:04:24 0
Van'da korona virüsten 10'uncu can kaybı Ortanca Mahallesinden
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Van'da taziye ve mevlit gibi toplu etkinlikleri yasaklamıştı. Buna rağmen İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi'nde Erygen ailes kaçak taziye düzenlemişti. Düzenlenen kaçak taziyeye izin verdiği için Ortanca Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Yönten görevden alınmış Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye nedeniyle Ortanca Mahallesi'nde 6 vaka tespit edilmiş ve taziye düzenlenen mahalle ile birlikte toplam 5 mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı.

Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye ile bağlantılı Van Merkez ile birlikte 12 mahallede görülen korona virüs pozitif vaka sayısı he geçen gün artmaya devam etti.

ORTANCA MAHALLESİNDE ACI GELİŞME

İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesinde düzenlenen kaçak taziye nedeniyle, Van'da korona virüs vakalarının tırmanışa geçmesine neden olmuştu. Şimdi de Ortanca Mahallesindeki taziye kaynaklı korona virüsün bulaştığı kronik koah rahatsızlığı da bulunan 70 yaşındaki Sinem Acar bugün SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

VAN'DA KORONA VİRÜSTEN CAN KAYBI 10'A YÜKSELDİ

Korona virüs salgınının meydana geldiği 11 Mart'tan bu yana Van'da korona virüs vakaları İstanbul ve batı illerinden gelenler nedeniy meydana gelmişti. İl dışından gelen vakaların çoğunluğu da vefat nedeniyle yasak olmasına rağmen kurulan kaçak ev taziyelerine katılanlardan kaynaklı olmuştu. Bu güne kadar korona virüs vakası nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetmişti. Ortanca Mahallesindeki kaça taziye nedeniyle Van korona virüsten dolayı 10'uncu can kaybını yaşadı.