Van'da, 3 boyutlu oyun gözlüğü ve oyun konsolu üretilecek

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) inovatif, teknolojik, katma değeri yüksek ürünler üreterek adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce ürettiği dolu önleme cihazı, hava temizleme cihazı, 3 boyutlu hologramla adından söz ettiren V

TEKNOLOJİ 11.02.2021 11:00:48 0
Van'da, 3 boyutlu oyun gözlüğü ve oyun konsolu üretilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avrupa'nın Asya'ya açılan kapısı, Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından biri olan Van'da üretilecek olan, 3 boyutlu VR oyun gözlüğü ve hareketli simülatör oyun konsolu birçok ülkeye ihraç edilecek. 9 milyon 200 bin Euro'luk 'Van İŞGEM Büyüyor' projesinin hayata geçirilmesinin ardından 30 modern iş yeri yapılan Van İŞGEM'e, özellikle yabancı girişimcilerin rağbet göstermesi ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor.

İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, yeni kurulan ikinci etap İŞGEM'de yenilikçi, ihracat odaklı, teknolojik üretim yapan ve katma değeri yüksek ürün üreten girişimcilere yer vererek, Van'ın adından söz ettirmeye devam ettiklerini ifade etti. Gedik, Van İŞGEM'de inovatif, teknolojik, katma değeri yüksek ürünler üreterek tüm dünyaya ihraç ettiklerini söyledi. Van İŞGEM Başkan Gedik, yenilikçi, ihracat odaklı, teknolojik üretim yapan ve katma değeri yüksek ürün üreten girişimcilere yer vermeye devam edeceklerini belirterek, daha önce kötü şeylerle anılan Van'ın, artık daha güzel şeylerle anıldığını vurguladı. Van İŞGEM'de daha önce ürettikleri dolu önleme cihazı, hava temizleme cihazı, 3 boyutlu hologramla Van'ın adından söz ettirmeyi başardıklarını söyleyen  Gedik, şimdi de 3 boyutlu VR oyun gözlüğü ve hareketli simülatör oyun konsolu üretimine başlayacaklarını vurguladı.

"VAN'IN ADINI ARTIK İYİ ŞEYLERLE DUYURMAYA BAŞLADIK"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Gedik, "Ülkemizde şuan ki hükümetinde öngördüğü gibi, katma değeri yüksek, inovatif, yenilikçi, ihracat odaklı ürünler üretmemiz gerekiyor. Biz Van İŞGEM olarak kurulduğumuzda, yeter ki üretim olsun, ne olursa olsun diye yola çıkmıştık. Fakat Avrupa Birliği projemizden sonra tamamen hedeflerimizi, misyonumuzu değiştirdik. Bu bölgede artık yenilikçi, inovatif ürünler üretelim istedik. Bu konuda da Allah'a şükür başarılı olduk. Şuanda İŞGEM'de 11 tane yabancı girişimcimiz var. Burada artık inovatif, yenilikçi, katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlandı. Dolu Önleme Cihazımız şuanda Türkiye'nin tamamına yayıldı ve ciddi anlamda etki gösteriyor.

Dolu yağışında çok etkili olan cihazımız büyük bir ilgi ve övgü gördü. Son çıkardığımız (koronavirüs) hava temizleme cihazımızda büyük bir ilgi gördü. Çok yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Kullananlar hiçbir şekilde koronavirüse yakalanmıyorlar. Diğer teknolojik cihazlarımızın tamamı, ülkeye katkı, fayda sağlayan cihazlar oldu. Van adına gurur verici bir şey, çünkü insanlar Van'dan böyle bir şeyin çıkmasını beklemiyorlardı. Dışarıdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Van'da böyle bir şey başarmanın Van adına da çok güzel bir şey olduğunu ve Van'ı artık iyi şeylerle duyurmaya başladık. Buda bize gurur veriyor. Van geçmişte olumsuz şeylerle anılırken, artık güzel gelişmelerle anılmaya başladı. Bizde buna katkı sunuyoruz. Bu yüzden mutluyuz" diye konuştu.

"KULLANIMI YAYGINLAŞAN BU ÜRÜNLER ARTIK VAN'DA ÜRETİLECEK"

3 boyutlu VR oyun gözlüğü ve hareketli simülatör oyun konsolu üretimiyle ilgili bilgi veren Gedik, "3 boyutlu VR oyun gözlüğü ve hareketli simülatör oyun konsolu üretimi için de firmamıza yer tahsisi yaptık. Onlarda makine, ikmallerini alıyorlar. Bu firma daha önce bu üretimi yurt dışında yapıyordu. Firmanın bilgi ve deneyimi var. Şimdi bu üretimlerini Van'a kaydırıyorlar. Van'da artık tamamen yerli ve milli imkânlarla bu üretimi yaparak, 'Made in Türkiye' etiketiyle piyasaya sürecekler. İhracat odaklı çalışacaklar. Türkiye'de ilk kez böyle bir üretim yapılıyor. Bu tür ürünlerin tamamı daha önce yurt dışından gelen ürünlerdi. Gittikçe kullanımı yaygınlaşan bu ürünler, artık Van'da üretilecek.

Bu ürünün pazarı gittikçe büyüyor. Bu cihazlar daha önce yurt dışından ithal olarak geliyordu. Şimdi artık yurt dışından ithal olarak gelmeyecek, tam tersine yurt dışına ihracat yapacağız. Van'dan yurt dışına ihraç edilecek. İŞGEM'de sıradan üretimlere, Van'da mevcut bulunan üretimlere yer vermemeye çalışıyoruz. Van'da olmayan, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlere yer veriyoruz. Veya ihracat odaklı olması gerekiyor. Artık teknolojiyi kullanarak üretim yapan girişimcilere yer veriyoruz" ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz