Valilik açıkladı; 'Gizli kurulan taziyeler, vaka sayısını arttırdı'

Covid-19 vakaları bakımından büyükşehirler arasında en iyi durumda olan Van’da, yasak olmasına rağmen gizli şekilde kurulduğu sonradan tespit edilen 2 taziye, vaka sayılarında artışa neden oldu. Vali Mehmet Emin Bilmez, vatandaşları kur

ASAYİŞ 1.03.2021 17:27:47 0
Valilik açıkladı; 'Gizli kurulan taziyeler, vaka sayısını arttırdı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüm Türkiye, normalleşme adımlarının atılacağı kararları beklerken, Van’da uzun zamandır artış göstermeyen Covid-19 vaka sayısı, yasak olmasına rağmen taziyeler nedeniyle yeniden artarak gündeme geldi.

Özalp İlçesi’nin Çubuklu Mahallesi’nde bir aile ile Tuşba İlçesi’nin Altıntepe Mahallesindeki farklı bir ailenin kurduğu taziyelerle bağlantılı yeni pozitif vakaların tespit edildiği belirtildi.

Her iki mahallede filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası vakaların görüldüğü evler karantinaya alınırken, vatandaşlara, kurallara uymaları için uyarılar yapıldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez, Van’da salgınla mücadelede yapılan çalışmalar sonrası çok iyi bir başarı elde edildiğini, normalleşme sürecine en kısa sürede geçmek için vatandaşların taziye ve diğer kısıtlamalara sıkı sıkıya uyması gerektiğini söyledi.