Vali Ozan Balcı; Van OSB Tekstilde hedef, 20 bin istihdam

Van OSB’deki yatırımları yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, hedeflerinin tekstilde 20 bin istihdam olduğunu söyledi.

VAN 28.11.2022 23:37:00 0
Vali Ozan Balcı; Van OSB Tekstilde hedef, 20 bin istihdam
Tarih: 28.11.2022 23:39

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ile birlikte yatırımları yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, OSB’deki tekstil fabrikası sayısının yakın zamanda 25’e çıkacağını belirtti. 

Her zaman yatırımın ve istihdamın yanında olduklarını belirten Vali Balcı, Van’a büyük katkı sağlamak için canla başla çalıştıklarını belirtti. 

Vali Dr. Ozan Balcı’nın OSB ziyaretine ilişkin Van Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden yapılan video paylaşımında şu ifadelere yer verildi; 

VAN OSB’DEKİ TEKSTİL FABRİKA SAYISINI 25’E ÇIKARACAĞIZ
OSB’de Vanlı iş adamlarımız ve işçilerimiz canla başla çalışıyorlar. Biz de üretimin ve istihdamın her zaman yanındayız. 

Şu anda Van OSB’de Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Sanayi Bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız ve Valiliğimizin işbirliği ile birlikte 6 tane fabrikamız bitti. 

10 tane fabrikamızı da özel sektörden işadamlarımız yapıyor, İnşallah 9 tane daha fabrikanın birkaç içerisinde temelini atmış olacağız. Böylece toplamda 25 tane tekstil fabrikamız olmuş olacak. 

“HEDEFİMİZ 2023 YILI SONUNA KADAR 20 İSTİHDAM”
Hedefimiz inşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar, Van’da tekstil sektöründe çalışan işçi sayısını 20 bine çıkarmak. Van büyük bir potansiyel barındırıyor, bunu gerçekleştireceğiz. Sonuç olarak Van’a çok büyük katkı sağlayacağız. 

“İŞ ADAMLARIMIZIN VE İŞÇİLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK ASLİ VAZİFEMİZ”
Her zaman üretimin istihdamın, iş adamlarımızın ve işçilerimizin yanındayız. Onların hayatlarını, yaşamlarını kolaylaştırmamız bizim asli vazifemiz.  Biz de canla başla, aşkla şevkle çalışıyoruz, işçilerimiz de alın teriyle yağmurda çamurda, tozda toprakta çalışıyor,  onları destekliyoruz. Yapılan ve yapılacak olan bu yatırımlar istihdam probleminin çözümüne de çok büyük katkı sağlayacak.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi