Vali Balcı: Selin zararlarını karşılayacağız

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Özalp ilçesinde meydana gelen selde zarar gören bölgede incelemelerde bulunduktan sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayıp konu hakkında bilgi verdi.

ÖZALP 5.08.2023 09:15:00 0
Vali Balcı: Selin zararlarını karşılayacağız
Tarih: 05.08.2023 09:18

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Özalp ilçesinde meydana gelen selde zarar gören bölgede incelemelerde bulunduktan sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayıp konu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, muhtar ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Van Valisi Ozan Balcı beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Saray Kaymakamı Yunus Ataman ile birlikte sel bölgesinin yaşandığı Özalp İlçesine bağlı Aşağı Tulgalı Mahallesine gitti. Burada Vali Balcı beraberindekileri Özalp Kaymakamı M. Emin Nasır, mahalle muhtarı Latif Tank ve mahalle sakinleri karşıladı.

Özalp Kaymakamı ve mahalle muhtarından bilgi alan Vali Balcı, zararın en kısa sürede karşılanacağını söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Balcı, yağışın ani bastırması sonucunda küçük çaplı sel meydana geldiğini söyledi.

Selde can kaybının olmadığını, tarımsal hasar meydana geldiğini belirten Balcı, "Yaklaşık 150'ye yakın küçükbaş hayvanımız telef oldu. Beş, altı evin bir kısmını su bastı. Kaymakamlığımız, İl ve İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri ekiplerimiz zararların tespitine başladı. Vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Devlet olarak onların yanındayız. Eksikliklerini, zararlarını gidereceğiz. Allah'a şükür can kaybı olmadı. Vatandaşlarımıza, hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Tekrar buradaki hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ufak çapta tarımsal zararlarımız var. Başka da büyük bir zararımız yok" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA VATANDAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Daha sonra vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Balcı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayıp konu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, muhtar ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Kardeşlerimize büyük geçmiş olsun. Rabbim tekrarından bizleri korusun. Hem valimiz, hem jandarmamız, hem de AFAD ve diğer kurumlarımız, zarar tespiti yaptıktan sonra biz de devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapacağız. Can kaybının olmaması en çok sevindiğimiz durum. Allah'a hamdolsun. Büyük geçmiş olsun" dedi.