Vali Balcı: Eğitim birinci önceliğimizdir

Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

VAN 25.11.2022 11:04:00 0
Vali Balcı: Eğitim birinci önceliğimizdir
Tarih: 25.11.2022 11:08

Öğretmenler Günü dolayısıyla Van Valiliği tarafından ilde görev yapan 24 bin öğretmene kitap hediye edildi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, eğitimin birinci önceliklerinin olduğunu belirterek, Van'da eğitim adına çok güzel işler yapıldığını vurguladı.

 

Kutlama etkinliğinde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlere ve ahirete irtihal eden öğretmenlere rahmet, hayatta olan öğretmenlere aileleriyle birlikte sağlık ve sıhhat diledi.

Öğretmenlerin problemlerini ortadan kaldırmak ve onlara yardımcı olmak için çabaladıklarını belirten Vali Balcı, fedakar öğretmenlerle birlikte Van'ın akademik başarısını 5 yıl içerisinde üst seviyelere çıkaracaklarını ifade etti.

"VAN'IN AKADEMİK BAŞARISINI 5 YIL İÇERİSİNDE ÜST SEVİYELERE ÇIKARACAĞIZ"

Öğretmenleri çok sevdiğini belirten Vali Balcı, "Öğretmenlerimiz memleketimizin, milletimizin, ülkemizin yükselmesine, yücelmesine, en önemlisi insan kaynağının yetiştirilmesine anlamlı katkı sağlıyor. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayım. Çabamız öğretmenlerimizin problemlerini ortadan kaldırmak ve onlara yardımcı olmaktır. Eğitim birinci önceliğimizdir. Van'da da eğitim adına çok güzel işler yapıyoruz. İnşallah öğretmenlerimizle birlikte Van'ın akademik başarısını 5 yıl içerisinde üst seviyelere çıkaracağız. Bu kutsal mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de memleketimize, milletimize sundukları katkıdan dolayı müteşekkir olduğumu belirtiyorum" ifadelerini kullandı.

Program, yeni atanan öğretmenlerin ant içmesi, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilmesi ve oratoryo ile devam etti.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun