Vali Karaloğlu'ndan Kutlu Doğum Mesajı

Van Valisi Münir Karaloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 'Kutlu Doğum Haftası' sebebiyle bir mesaj yayınladı.

VAN 13.04.2013 12:08:30 0
Vali Karaloğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan "Kutlu Doğum Haftası" sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Karaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, "İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin 14 asrı aşkın süre evvelinde getirdiği mesajlar, işaret ettiği hususlar, sahip olduğu karakter ve son haliyle yaşam tarzı her geçen gün yeni bir evrensel boyutla karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle zaman ne kadar yaşlanırsa, Efendimizin örnek hususiyetleri o kadar gençleşir, diyoruz. Çünkü zaman; O'nu doğrular, o güne değin anlaşılmayan yönlerine ışık tutar ve O'na şahitlik eder. Diyebiliriz ki özü itibariyle Hz. Peygamberin yolu; birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, kardeşlik ve kucaklaşma, en geniş anlamıyla hakiki insanlık yoludur. Bu yol; Ülkemize ve insanımıza kardeşlik kapısını sonuna değin açacak, yeni Türkiye'nin inkişafına vesile olacak ve dünyaya sevgiyi, hoşgörüyü, kucaklaşmayı armağan edecektir. Bu hislerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor; Haftanın, huzura susamış insanlığa rahmet olmasını temenni ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı - Van