Tarih: 31.07.2019 10:59

Vali Bilmez: Bütün kurumlar Van Gölü için el birliği etmeli

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Van ve Bitlis’te işbaşına gelen tüm belediye başkanlarını ziyaret eden Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, önceki gün de Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret etti.

Van’da, çevre sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürüten dernek, ziyaretlerinde daha çok Van Gölü’nün korunması konusunu gündeme getirdi.

Aktivistler, tüm ziyaretlerinden pozitif katkılarla ayrıldı. 

VALİ BİLMEZ’E KAMPANYA TİŞÖRTÜ 

Dernek Başkanı Erdoğan Özel başkanlığındaki ziyarete de yine Van Gölü konusu damgasını vurdu.

Dernek yöneticileri, uzun süredir Van Gölü kirlenmesine karşı yürüttükleri kampanyada kullandıkları “Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın” yazılı tişörtü Vali Mehmet Emin Bilmez’e hediye etti ve kampanyaları hakkında bilgi verdi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI” 

Vali Bilmez’e gerçekleştirilen ziyaretle ilgili gazetemize bilgi veren Vangölü Aktivistleri Dermeği Başkanı Erdoğan Özel, yararlı bir ziyaret olduğunu söyledi.

Vali Bilmez’in ziyaret sırasında önemli mesajlar verdiğini belirten Özel, “Van Gölü üzerine sohbetlerde bulunduk. Yaptığımız çalışmaları anlattık. Vali bey, Van Gölü’nün büyük bir değer olduğunu, ortak bir değer olduğunu, farkındalıklarla korunması gerektiğini, tüm kurumların sahip çıkması, üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.” dedi.

“VAN GÖLÜ’NÜ YETERİNCE KULLANMIYORUZ” 

Van Gölü’nün turizme daha iyi kazandırılması için Vali Bilmez’in önerilerinin de olduğunu ifade eden Özel, “Vali bey, bir de şunu belirtti; Van Gölü’nü yeterince kullanmadığımızı söyledi, turizm potansiyeli olarak. Plaj konusunun daha da ilerletilmesi gerektiğini, bazı plajların olduğunu ama çoğaltılması gerektiğini ifade etti. Van Gölü’nden daha fazla faydalanmamız gerektiğini söyledi. Bu da önemli, güzel bir vurguydu. Kısacası güzel ve faydalı bir ziyaret oldu.” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ DEVAM EDECEK

Özel, bu arada, Van Gölü kıyısında başlattıkları yürüyüşle ilgili olarak da bilgi verdi. 

Yürüyüşe kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Özel, “Tatvan’da kalmıştık en son, önümüzdeki günlerde oradan yürümeye devam edeceğiz” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —