Tarih: 08.10.2012 14:50

`Vakaların Yüzde 96`sına İlk 10 Dakikada Ulaşıyoruz`

Facebook Twitter Linked-in

 Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, tetanos aşısının aile hekimliklerine devredilmesi ve 112 acil servisinin ildeki işleyişiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.İlke Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, tetanos aşısının aile hekimliklerine devredilmesiyle aile hekimlerinin daha aktif hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti. Acar, 112 acil servislerle ilgili olarak da acil vakaların yüzde 96`sına ilk 10 dakikada müdahale edebildiklerini söyledi.
 
"Tetanos Aşısı Aile Hekimliklerine Devredildi"
Hedeflerinin aile hekimliklerini daha aktif bir şekilde kullanmak ve vatandaşlarla aile hekimleri arasında sıkı bir iletişim sağlamak olduğunu anlatan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar "Tetanos aşısının aile hekimliklerine devriyle aile hekimliklerimizi daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetleri ve diğer çalışmalar Halk Sağlığı müdürlüğüne devredildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü de böyle bir çalışmayı devam ettirdi." dedi.
 
Aile hekimlerinin kendine has çalışmaları olduğunu belirten Acar, "Aile hekimlerinin kendine has çalışmalar var. Kendileri çocukların evlerine gidip aşılarını yapabilir ya da çocukları çağırabilir. Bu konuda aile hekimliklerimiz bu çalışmaları yürütecek ve bu çalışmaları sürdürecektir." şeklinde konuştu.
 
"İlk 10 Dakikada Yüz Vakanın 96 Tanesine Ulaşabiliyoruz."
112 acil servisle ilgili bilgi veren Acar, acil vakaların kendileri için önemli olduğunu belirterek, " Acil vakalarda doktorun hastaya kısa sürede ulaşması önemlidir. 112 Acil servislerimiz 24 saat 8 operatörle sürekli çalışmaktadır. Şunu söyleyebilirim Van merkezde ilk 10 dakika da ulaştığımız hasta oranı yüzde 96`dır. Yaptığımız istatistikler bunu gösteriyor. Yani ilk 10 dakikada yüz vakanın 96 tanesine erişmiş durumdayız. Bu güzel bir rakamdır. Ancak biz bunu yüzde 97-98lere taşımayı hedefliyoruz." İfadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —